KıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Belki de azınlık hükümeti olacak

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanı ile yaklaşık 15 dakika süren görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada ülkedeki hükümet boşluğunu giderebilmek için son deneme olduğunu vurguladı

GIYNIK ÖZEL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde siyasi parti başkanlarını kabul etti. UBP, CTP ve HP, TDP ve DP’nin ardından son olarak YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’yı kabul eden Tatar, bir Hükümet formülü aradı.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanı ile yaklaşık 15 dakika süren görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada ülkedeki hükümet boşluğunu giderebilmek için son deneme olduğunu vurguladı.

“BELKİ DE AZINLIK HÜKÜMETİ OLACAK”

“Bir an evvel ülkedeki hükümet boşluğunu giderebilmek için bu son denemedir. Hükümeti kurabilecek kişiye görev verilmelidir. Hükümeti kurabilecek olan kişi aynı zamanda ülkeyi seçime götürecek atmosferi de sağlamak zorunda” diyen Arıklı, “Seçim Yasası da mutlaka konsensüsle geçecek bu nedenle muhalefetin desteğini de alabilecek bir hükümetin olması lazım. Belki de azınlık hükümeti olacak ama milli mutabakat benzeri bir hükümet modeli olması lazım. Çıkaracağı her yasada muhalefetin görüşlerine başvuran, muhalefetin hassasiyetlerini dikkate alan ve muhalefetle işbirliği içerisinde hareket edebilecek olan bir hükümet olmalı” şeklinde konuştu.

“MUHALEFETLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE BİR DÖNEM”

“Hangi hükümet modeli olursa olsun ezici çoğunluğa dayalı bir hükümet modeli olmayacak. Dolayısıyla bu dönem muhalefete işbirliği içinde bir dönem olmalıdır. Sayın Tufan Erhürman’ın ortaya koyduğu ilkeler herkesin üzerinde ittifak kurabileceği ilkelerdi. Bu ilkelerin etrafında bir hükümet modeli düşünülebilir. Sayın Cumhurbaşkanı, bugün gerekli değerlendirmeyi yapıp hükümet kurma görevini tebliğ edeceğini söyledi.”

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN ERKEN SEÇİM TARİHİDİR”

“YDP’nin hassasiyetleri vardır. Hassasiyetlerimizi Cumhurbaşkanı’na da anlattık. Hassasiyetlerimizin göz önünde bulundurulması halinde kurulacak olan hükümete her türlü destek vereceğimizi yineledik. Bizim için önemli olan erken seçim tarihidir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu