EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Döviz yükselince fiyatlar artıyor ama düşünce ucuzlamıyor!

Halkın alım gücünün günden güne düşmesi konusunda açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, “Bu koşulları ortadan kaldıracağız” dedi


Halkın alım gücünün günden güne düşmesi konusunda açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, “Bu koşulları ortadan kaldıracağız” dedi.

Dövizin yükselmesiyle birlikte market fiyatlarının arttığına dikkat çeken Erhan Arıklı, dövizde düşüş yaşandığında ise fiyatların aynı kaldığının ve bir ucuzlama yaşanmadığının farkında olduklarını dile getirdi.

Bu durumu ortadan kaldıracaklarının sözünü veren Arıklı, Bakanlığa bağlı Ticaret Dairesi’ndeki eksikliklerin giderilebilmesi için belediyelere yetki verme kapsamında bir çalışma yaptıklarının altını çizerek, “Çalışma komitede bekliyor” dedi.

YDP’nin komitede olmadığı için UBP ya da CTP’nin bu yasa çalışmasına destek vermesinin önemine değinen Erhan Arıklı, “Onlar da bu konuda istekli olmayınca taktik değiştirdik. Türkiye ile imzalanmış olan Kıyı Ticaret Anlaşması’nı, Serbest Ticaret Anlaşması’na dönüştürmeyi hedefliyoruz. Böylelikle Türkiye’den gelecek mallarla ilgili tarife anlaşması yaparak, malların pahalı olmasını sağlayan koşulları ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu