KıbrısManşetToplum

Arıklı: “E-devlet modern dünyanın bir gerçeği”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet Kurumu Yasası’nın önemini Meclis kürsüsünden anlattı. Arıklı, “E-devlet modern dünyanın bir gerçeği” dedi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da, ülke için çok faydalı olduğunu düşündüğü Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet Kurumu Yasası’nın muhalefet ve iktidarın iş birliğiyle geçmesinin önemli olduğunu belirtti.

“Keşke bütün yasaları bu şekilde uyum içerisinde geçirebilsek ve halkın siyasete olan güvenini bu şekilde yeniden kazanmaya başlasak” diyen Arıklı, katkı koyan herkese teşekkür etti.

E-devletin modern dünyanın bir gerçeği olduğunu ifade eden Arıklı, e-devlet uygulamalarında dünyada çok çeşitli sıkıntılarla karşılaşıldığını anlattı. Altyapı sıkıntısını buna örnek gösteren Arıklı, güvenlik endişesinin de her zaman sorun olduğunu dile getirerek, “Kişisel verilerin korunması, en büyük görevlerimizden bir tanesi” dedi.

E-devletle ilgili yasal mevzuatları düzenlemek ve uyumlaştırmak gerektiğini ifade eden Arıklı, bunun için muhalefetin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Madde madde görüşülmesinin ardından yasa önerisi oy birliğiyle kabul edildi.

CUMHURİYET MECLİSİ GENEL SEKRETERLİĞİ ÖRGÜTÜ (KURULUŞ, GÖREV VE YÖNETİM İLKELERİ) (DEĞİŞİKLİK 2) YASA ÖNERİSİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Genel Kurul’da daha sonra Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreterliği Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yönetim İlkeleri) (Değişiklik 2) Yasa Önerisi ele alındı.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Emrah Yeşilırmak, komitenin öneriye ilişkin raporunu sundu. Yeşilrmak, önerinin komitede oy birliğiyle kabul edildiğini belirtti.

Filiz Besim

CTP Milletvekili Filiz Besim öneri üzerine söz alarak, Meclis’te stenograf alanında çalışan sayısı azlığı nedeniyle böyle bir gereklilik ortaya çıktığını kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi Teşkilat Yasası’nın çok daha bütünlüklü şekilde ele alındığını ifade eden Besim, teşkilat yasalarının güncele göre şekillenmesi ve verimli hale getirilmesi için yasaların yenilenmesi gerektiğini belirtti. Besim, komitelerin bundan sonra çok daha verimli bir şekilde toplanacağı temennisinde bulundu.

Madde madde görüşülmesinin ardından yasa önerisi oy birliğiyle kabul edildi. Ardından güncel konuşmalara geçildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu