KıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Halkın artık hükümet boşluğuna tahammülü kalmadı

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Arıklı, kurulacak olan bir erken seçim hükümetine her türlü desteği vereceklerini vurgulayarak, "Bu dönemde hükümete gelmek ateşten gömleği giymektir" şeklinde konuştu

GIYNIK ÖZEL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümet kurma çalışmaları ve görevlendirme amacıyla, Mecliste temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle görüşüyor. Tatar, bu kapsamda Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı’yı kabul etti. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Arıklı, kurulacak olan bir erken seçim hükümetine her türlü desteği vereceklerini vurgulayarak, “Bu dönemde hükümete gelmek ateşten gömleği giymektir” şeklinde konuştu.

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın açıklaması şu şekilde:

“Cumhurbaşkanımıza hem hayırlı olsun dileklerimizi diledik hem de hükümet kurma çalışmaları kapsamında tavsiyelerde bulunduk. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teamüllerin dışına çıkmaması hususunda özellikle tavsiyede bulunduk. Teamüller, en büyük siyasi partinin genel başkanına hükümeti kurma görevini vermesi gerektiğini ön görüyor. Dolayısıyla UBP Genel Başkanı Sayın Hamza Ersan Saner’e hükümeti kurma görevini vermesini, Sayın Saner’in de hükümeti çok acil bir şekilde kurması gerektiğini ve kuramıyorsa da görevi çok acil bir şekilde iade etmesi gerektiğini ifade ettik. Büyük bir ihtimalle yarın Sayın Ersan Saner’e bu görevin verileceğini söyledi. Sayın Saner belki hafta sonunu da değerlendirip, siyasi partileri dolaşacak. Hükümet kurma konusunda istişarelerde bulunacaktır.

Halkın artık hükümet boşluğuna tahammülü kalmadı. Hükümet boşluğu demokrasi için de tehlikeli ve zararlıdır. Bir an önce hükümetin kurulması ve ülke sorunlarına hâkim olması gerekiyor. Netice itibariyle gidilecek yol bellidir. Çok acil şekilde hükümetin kurulup önce bütçenin, ardından da seçim yasasının ele alınarak yol güzergâhı belirlemelidir.

YDP olarak bizim hükümette yer alıp almayacağımız gelecek tekliflere bağlıdır. YDP’nin ilkeleri çok açıktır. Uzun zamandan beridir erken seçimi dile getiriyoruz. Erken seçim hükümetine içerden ve dışardan her türlü desteği vermeye hazırız. Bu konuda gelecek her türlü teklife açığız. Hükümete dışardan da destek verebiliriz.

Birçok siyasi partinin önümüzdeki dönemde hükümette heyecanlı bir şekilde yer almak istemediğini biliyoruz. 3.5 milyar TL’lik bütçe açığıyla ve binlerce kişi işsizken bu dönemde hükümete gelmek ateşten gömleği giymek demektir. Biz de üzerimize düşen ne varsa hakkıyla yerine getirmeye hazırız. Eğer bir erken seçim hükümeti olmayacaksa biz bu hükümetin içerisinde yer almayız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu