KıbrısManşetSiyaset

Arıklı: HP anahtar mı olacak, kilit mi?

Erhan Arıklı meclis genel kurulunda gündemi değerlendirdi

GIYNIK ÖZEL

Binlerce insan işsizken, memlekete can suyu olabilecek yılbaşında gelecek turistleri bekleyen oteller hüsrana uğradı. Her şey güllük gülistanlık gibi Sağlık Üst Kurulu kendine göre kararlar alıyor. Paydaşlarla hiçbir şekilde görüş alışverişi yapmadan alınan bu kararla turizm sektörüne darbe vuruldu.

Yüksek Öğretim Daire Başkanı Ziya Öztürkler, 103 bin kayıtlı öğrenci balonunu söndürdü. 78 bin aktif öğrenci var, 25 bin öğrenci ise sadece kayıt yaptırmış durumda. Ülkede sadece 8 bin öğrenci var geriye kalanlar online eğitim yapıyor.

Her ne pahasına olursa olsun hükümet kurulmalı. En kötü hükümet hükümetsizlikten iyidir. Gerekirse azınlık hükümeti kurulsun ama yeter ki hükümet kurulsun. Yediğimiz yemekte gördük ki pekala dörtlü koalisyon kurulabilir. Halkın Partisi bu akşam yapacağı toplantıda ortaya çok sağlam nedenler koymalıdır. HP anahtar parti mi olacak kilit parti mi olacak bu akşam göreceğiz.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lute’un adaya gelişine de değinen Arıklı, hükümetin, bakanın da düşüncesine ilişkin açıklama yapması beklentisini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu