KıbrısManşet

Arıklı: Karşı taraf samimi ise tarihte uzlaşı olur

YDP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı katıldığı bir TV programında erken seçim tarihi ve ad-hoc komitesinin kurulmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Erken seçim tartışmalarına yönelik hükümetin seçimden kaçtığı yönündeki iddialara yanıt veren Arıklı, “ YDP seçimden kaçan bir siyasi parti değildir. Bu konuda 4’lü koalisyonun kurulabilmesi için elimizden gelen her gayreti de gösterdik. Arkadaşlarımız ekonomik tabloyu görünce taşın altına ellerine koymaktan vazgeçtiler. Mecburen hükümeti kurduk iyi veya kötü idame ettirmeye çalışıyorlar” dedi ve seçim hükümeti kurmaktan çekinen muhalefete sordu, “Siz acil erken seçim istiyorsanız niçin hükümeti kurmadınız? Neden kaçtınız?”

“SEÇİM TARİHİNİ MECLİSE SUNAR, YETERLİ ÇOĞUNLUĞU ALIRSAK DA O TARİHİ UYGULARIZ”

Muhalefet kanadın erken seçim tarihinin belirtilmesi konusunda dayatma yaptığını söyleyen Arıklı, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesinde meclisteki bütün partileri davet eden siz değil misiniz? Seçim tarihi belirlenmesi konusunda komitede temsil edilmeye üç parti orada da temsil edilmesin diyorlar, çok ayıp muhalefet ayak sürmekte diretiyor” dedi ve ad-hoc komite de belirlenen tarihin meclise sunulacağını da hatırlatarak, ‘Gücünüz varsa orada değiştirin’ dedi.
Seçim için uygun ortam bulunmadığını da ifade eden Arıklı, “İstedikleri tarihte de seçim yapalım ama bu kadar sıkıntı varken ekonomi sıkıntılıyken, turizm ve eğitim açılamamışken, vaka sayısı her geçen gün artıyorken olabilecek bir şey değil. Diğer yandan bir takım projeler başlattık o projelerin neticelenebilmesi için belli bir süre gerekiyor siz bunların farkında olduğu halde erken seçim diyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Erken seçim tarihinde uzlaşı olur mu sorusunu da değerlendiren Arıklı, “Karşı taraf samimi ise elbette uzlaşı olur. Ama uzlaşmadan yana değilseniz hükümeti baskı altına almayı çalışıyorsanız hükümet gereken tepkiyi gösterir. Biz uzlaşmadan yana olduğumuz için ad- hoc komite kuruyoruz. Seçim tarihini meclise sunar, yeterli çoğunluğu alırsak da o tarihi uygularız” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu