KıbrısManşet

Dr. Berksel’den hızlı antijen testleri hakkında dikkat çeken açıklama

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Berksel, hızlı antijen testlerinde pozitif bir kişinin negatif ya da negatif bir kişinin pozitif çıkabileceğini belirtti.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski başhekimlerinden Dr. Ersan Berksel, ülkemizde de kullanılmaya başlanan hızlı antijen testlerinin yanlış pozitif sonuçlar verebileceği gibi yanlış negatif sonuçlar da verebileceğini belirtti

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Berksel, hızlı antijen testlerinde pozitif bir kişinin negatif ya da negatif bir kişinin pozitif çıkabileceğini belirtti.

Dr. Berksel, sonucu negatif çıkanlara, bu sonucun kesin negatif demek olmadığının söylenmesi ve çevrelerini korumaları gerektiğinin belirtilmesi gerektiğini vurguladı.

Dr. Berksel’in açıklamasının tamamı şu şekilde;

“Merhaba arkadaşlar,

Az önce haberleri dinlerken Sayın İskele Belediye Başkanının belediye olarak bugün hızlı antijen testi yapmaya başladıklarını öğrendim.

Sayın Başkan, hızlı antijen testi pozitif çıkanlara PCR testi ile kontrol testi yapılacağını, negatif olanların ise normal yaşamlarına devam edebileceklerini söyledi.

Yanlış algı oluşması konusunda endişeli olduğum için yazma ihtiyacı duydum.

Hızlı antijen testleri yanlış pozitif sonuçlar verebileceği gibi yanlış negatif sonuçlar da verebilir.

Bir kişi pozitif olduğu halde negatif, negatif olduğu halde pozitif sonuç çıkabilir.

Pozitif olanlara PCR kontrolü yapılacağından, yanlış pozitiflikler düzeltilmiş olacak ama yanlış negatif olanlar negatif oldukları gerekçesiyle kendilerine olan güvenleri de artacağından çevreleri için daha tehlikeli olacaklardır.

Sonucu Negatif çıkanlara bu sonucun kesin negatif demek olmadığını çevrelerini korumaları gerektiğini söylememiz gerekir”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu