KıbrısManşetMotor SporlarıSporToplum

Drag yarışı nefesleri kesti

Kuzey Kıbrıs 2023 Drag Yarışları Şampiyonası hafta sonu yapılan 3.Mobilelink Cep Shop Drag Yarışı ile devam etti. Akıncılar yolundaki tünelde yapılan yarışta pist rekoru kırıldı.

Kuzey Kıbrıs 2023 Drag Yarışları Şampiyonası hafta sonu yapılan 3.Mobilelink Cep Shop Drag Yarışı ile devam etti. Akıncılar yolundaki tünelde yapılan yarışta pist rekoru kırıldı.

 TÜNELDE DRAG HEYECANI YAŞANDI:
Kuzey Kıbrıs Drag ve Spor Otomobil Derneği (KKDSOD), Kuzey Kıbrıs 2023 Güven Sigorta Drag Yarışları Şampiyonası’na Akıncılar yolundaki tünelde yapılan yarışla devam etti. Sezonun üçüncü etkinliği ve 2.Drag yarışı olarak organize yarış Mobilelink Cep Shop sponsorluğunda yapıldı. Adanın en hızlı otomobillerinin ve Türkiye’den de misafir yarışçıların katıldığı organizasyon 2 günlük bir programla Akıncılar yolundaki tünelde yapıldı.

AYKAN KALAY’DAN PİST REKORU:
Organizasyon Cumartesi günü sıralama seansı ile başladı. 60 yarışçının tek tek piste çıkarak derece elde etmesi ve sınıflarının belirlenmesiyle pilotlar 9 saniye ile 15 saniye arasında 7 farklı sınıfa ayrıldılar. Pazar günü ise tüm sınıflarda eşleşmeler yapıldı. Sıralama seansı için piste çıkan ve pist rekorunu kıran Aykan Kalay, yarışta da 9 saniyeye inebilen tek pilot olarak günün en hızlısı oldu. Yarışta derecesini geliştirerek 9,305 saniye elde eden Aykan Kalay pist rekorunu bir kez daha geliştirdi ve en büyük kupanın sahibi olmayı başardı.

 SINIFLARDA BİRİNCİLER:
7 pilotun Türkiye’den, 2 pilotun da güneyden katıldığı yarışta 3 de kadın pilot yine her yarış olduğu gibi piste çıktı. Büyük çekişmeye sahne olan yarışın 10 saniye sınıfında İbrahim Alkan birinciliğe ulaşmayı başardı. 11 saniye sınıfında Kaan Soyal, 12 saniye sınıfında Nihat Bürüncük, 13 saniye sınıfında Yakup Şah, 14 saniye sınıfında güneyden yarışa katılan Rikkos Panagiotou birinci olmayı başardı. 15 saniye sınıfının zirvesinde kadın pilot vardı ve birinci Semiha Nur Güngörmüş oldu.

52 BİN TL PARA ÖDÜLÜ:
Toplamda 52bin Türk Lirası para ödülünün dağıtıldığı organizasyonda ayrıca sponsor firma Mobilelink Cep Shop tarafından yapılan çekilişlerle seyircilere sürpriz hediyeler dağıtıldı. Organizasyon sonunda yapılan ödül töreninde dereceye girenlere kupaları Mobilelink Cep Shop direktörü Mehmet Karadeniz, Değirmenlik Belediyesi Başkanı Ali Karavezirler, KKDSOD Başkanı İsmet Tufan ve KKDSOD Yönetim Kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu