KıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Saner, HP’yi bir kez daha yoklayacak

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, “Benim gönlümden geçen mümkün olan en geniş tabanlı ve icraat yapabilecek hükümetin kurulmasıdır. Mümkünse 6 siyasi partinin de yer aldığı bir hükümet kurulmalıdır. En kötü ihtimalle de en az 4 partili, geniş tabanlı bir hükümetin kurulması şarttır” dedi

GIYNIK ÖZEL

Erken seçim tarihinin belirlenmesi şartıyla, geniş tabanlı bir hükümet modelinde ısrarlı olduğunu ifade eden Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, “Benim gönlümden geçen mümkün olan en geniş tabanlı ve icraat yapabilecek hükümetin kurulmasıdır. Mümkünse 6 siyasi partinin de yer aldığı bir hükümet kurulmalıdır. En kötü ihtimalle de en az 4 partili, geniş tabanlı bir hükümetin kurulması şarttır” dedi.

Arıklı, UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner’in dörtlü hükümet modeli için bugün HP ile yeniden görüşeceğini açıkladı.

Bu kriz ortamından el birliğiyle çıkabilmek için bu dönemde herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Arıklı, “Muhalefette kalmak kolaycılıktır. Herkes bu dönemde muhalefette kalmayı arzu eder. Eğer bunu yapamıyorsak da mümkün olan en kısa sürede seçime gitmeliyiz” şeklinde konuştu.

İcraat hükümeti kurulamıyorsa, 2021 bütçesi onaylanıp, Seçim Yasası’nda gerekli değişiklikler yapılmasının ardından mümkün olan en kısa sürede seçime gidilmesi gerektiğini kaydeden Arıklı, “Eğer azınlık hükümeti olacaksa en geç Mart’a kadar seçim yapılmalı. Azınlık hükümeti icraat yapabilecek bir konumda olamaz. Meclis’i bile toplayamayacak, nisabı sağlamak için sürekli muhalefetin desteğine ihtiyaç duyacak bir hükümetin icraat yapması mümkün değil.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu