KıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Sucuoğlu UBP Genel Başkanı olursa hükümetten çekiliriz

Kanal T’de Dilek Kırıcı’nın hazırlayıp sunduğu Açık Oturum programına konuk olan Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Faiz Sucuoğlu’nun UBP kurultayını kazanması ve Başbakan olması halinde hükümetin devamının mümkün olmayacağını ifade etti.

Kanal T’de Dilek Kırıcı’nın hazırlayıp sunduğu Açık Oturum programına konuk olan Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Faiz Sucuoğlu’nun UBP kurultayını kazanması ve Başbakan olması halinde hükümetin devamının mümkün olmayacağını ifade etti. Sucuoğlu, “Faiz beyle bizim bu yolu yürümemiz mümkün değil” dedi. Faiz Sucuoğlu’nun Türkiye ilişkilerinin kötü olduğunu ve Türkiye ile ilişkileri kötü olan birisiyle aynı hükümette yer almayacaklarını söyleyen Arıklı, Sucuoğlu’nun sadece Türkiye ile ilişkilerinin kötü olması değil, aynı zamanda Bertan Zaroğlu ile ilişkilerinin iyi olmasının da bu kararı almasında etkili olduğunu kaydetti.

Ersan Saner, Faiz Sucuoğlu ve Hasan Taçoy arasından Sucuoğlu’nun, Ekim ayında gerçekleştirilecek UBP kurultayını kazanması halinde hükümetin ömrünün biteceğini söyleyen Erhan Arıklı, “En ideal olan Başbakan Ersan Saner’in yola devam etmesidir. Bu arkadaşın (Faiz Sucuoğlu) kazanması halinde YDP hükümetteki durumunu yeniden gözden geçirir. İsim vermeme gerek yok herkes zaten kim olduğunu biliyor. Bu nedenle UBP kurultayı sadece bir partinin geleceğini değil hükümetin de geleceğini etkileyen bir durumdur” dedi.

Türkiye ile ilişkilerin özellikle bu dönemde çok önemli olduğunu savunan Arıklı, “Bir taraf çıkıp sürekli ‘kurultaya müdahale edildi, ben mağdurum’ diye ağlayacak, müdahale buradan yapıldı diye bir yerleri işaret edecek, peki UBP’nin ve dolayısıyla hükümetin başına geldiği anda Türkiye ile ilişkileri nasıl dizayn edecek. Türkiye’nin desteğini almadan bizim bu dönemi atlatmamız mümkün değil. Başbakan olacak kişi bu dönemde Türkiye ile ilişkileri iyi olmayan bir şahıs olması uygun olmaz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu