GenelKıbrısManşet

Arıklı’dan EL-SEN’e tepki

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, katıldığı bir programda yaptığı konuşmada EL-SEN’e önemli mesajlar gönderdi, “EL-SEN hangi sıfatla müdahil oluyor? Kaybeden şirketlerle ortaklığı mı var? Vatandaş bunu sorgulamalı…” dedi.

Arıklı, “EL-SEN hangi sıfatla müdahil oluyor? Kaybeden şirketlerle ortaklığı mı var? Vatandaş bunu sorgulamalı…” dedi.

Akaryakıt konusunda yalnızca taşıma kısmında değil bir çok konuda milyon dolarlardan bahsedildiğine dikkat çeken Arıklı, “Biz taşıma ihalesindeki bir-iki dolar peşindeyiz ama başkaları asıl vurgunu akaryakıttan yapıyorlar, gidip Akdeniz’de dolaşan bir gemiden yakıt alıyorlar, asıl vurgun orada.  Akaryakıtla ilgili çok daha detaylı tedbirler almamız lazım” vurgusu yaptı.

Elektriğe yapılması istenen zamla ilgili de konuşan Bakan Arıklı, Kıb-Tek’teki savurgan bütçeyi hal yoluna koyabildikleri takdirinde zam yapmaya gerek kalmayacağını söyledi.

“Torba Bütçe” benzetmesi yapan Arıklı, “Gelirler oraya doluyor, giderler oradan çıkıyor.. Detayları bilen yok, yüzde 15 zam isteniyor. Pandemi dönemindeki kayıpları zam ile kapatmaya çalışmak doğru değildir. 24 bin tonluk akaryakıt ihalesi ile uluslararası ihaleye zaman kazanıyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu