GenelKıbrısManşet

Arıklı’dan Zaroğlu’na çağrı

Arıklı, "Bertan Zaroğlu saçma sapan iddialardan vazgeçip, parti için çalışmalıdır, görevini yerine getirmelidir” dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, YDP’nin hafta sonu gerçekleşen kurultayı hakkında değerlendirmelerde bulundu, “Zaroğlu saçma sapan iddialardan vazgeçip, parti için çalışmalıdır, görevini yerine getirmelidir. Sayım hala devam ediyor, yarına kadar biter diye düşünüyorum.” dedi.

Bertan Zaroğlu’nun iddialarını ve özür istemini yanıtlayan Bakan Arıklı, “Zaroğlu etrafındakilerin dolduruşuna gelip uçuk kaçık ifadelerde bulunuyor ve hem partiyi zor durumda bırakıyor hem de Türkiye’yi… Artık maç bitmiştir, herkes işine bakmalı” ifadelerini kullandı.

Kurultayın geride kaldığına dikkat çeken Arıklı, “Önümüze bakmalıyız. Parti Meclisi’nin seçim için bir karar alması lazım. Ara seçim için tarih belirlenmesi lazım. Ben Ekim’de bir seçime gidilmesi taraftarıyım ancak eğer bir erteleme söz konusu olacaksa da mantıklı bir gerekçesi olmalıdır ki partime anlatabileyim” şeklinde konuştu.

Her Meclis’te nisap sorunu yaşandığına dikkat çeken Arıklı, bir an önce seçime gidilmesi gerektiğini vurguladı. Süreci uzatmak içinde mantıklı bir gerekçe olması gerektiğini söyleyen Bakan Arıklı, “Zaroğlu’nun kurultay sonucunu hazmedip görevini yapması lazım. Bu yenilgi onu olgunlaştıracak bir adım olacak. Önümüzdeki hafta Türkiye’ye gidip protokollerle ilgili çalışmam lazım, bir yandan da Kıb-Tek konusu var.. Artık Zaroğlu’yla ilgili kurultay polemiklerine cevap vermek durumunda kalmak istemiyorum” yanıtını verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu