GenelKıbrısManşet

Arıklı’nın sosyal medya paylaşımı dikkat çekti

Erhan Arıklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bir gazeteciye verdiği cevabı paylaştı ve bunu “Gazeteciye Müsveddesine Cevap” şeklinde ifade etti.

Arıklının sosyal medya paylaşımı şöyle;

 

BİR GAZETECİ MÜSVEDDESİNE CEVAP…
Bir gazeteci müsveddesi, bizim Ada 74 gemisine takmış. Bu konu ile ilgili yine bir sürü saçma sapan iddiada bulunmuştur.
Bu gazeteci müsveddesini değil de kamuoyunu aydınlatma adına şu bilgileri vermek isterim;
*Ada 74 Gemisi, Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketine aittir. Bu Şirketin %51’i Türkiye Özelleştirme İdaresine, % 49 u ise KKTC ye aittir.
*Bu şirketin 5 kişilik Yönetiminde KKTC 2 üye ile temsil edilmektedir. 3 üye ve Genel Müdür, Türkiye Özelleştirme İdaresinden atanmaktadır.
*Ada 74 Gemisi Türkiye Özelleştirme İdaresi yetkilileri tarafından satın alınmıştır. Bu geminin alınmasında ve ücretinin ödenmesinde KKTC tarafının herhangi bir dahli olmamıştır.
*Ada 74 Gemisinin işletmesi maalesef rantabıl olmadığı için Şirket Yönetim Kurulu, bu gemiyi satıp yerine daha hızlı ve kaliteli bir gemi almaya karar vermiştir.
Görüldüğü üzere bu gazeteci müsveddesinin iddia ettiği gibi, KKTC nin ve dolayısı ile bizim bu konuda herhangi bir dahlimiz olmamış, KKTC tarafından herhangi bir para ödenmemiştir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu