EkonomiGenelKıbrısManşet

Artık domates de yiyemeyeceğiz

Ülkede hayatın ucuzlatılacağı söylemleri artık çok geride kaldı. Pazar tezgâhlarında, market raflarında ürünlerin fiyatları günden güne artmaya, vatandaşın alım gücü ise yerlerde sürünmeye devam ediyor. Zamlı fiyatlardan bu kez de domates nasibini aldı

16 TL’YE KADAR ÇIKAN FİYATLAR… Domatesin kilosu marketlerde 12 TL’ye dayandı vatandaşlar “Çürük domatesi bile bu fiyata satıyorlar” diyerek isyan etti. GIYNIK Gazetesi’nin haberi sonrası vatandaşlar, Pazar tezgâhında domatesin kilosunun 15 TL’ye, Mağusa’da bazı marketlerde ise 16 TL’ye satıldığını dile getirdi. Özellikle Metehan Sınır Kapısı’na yakın bölgelerde faaliyet gösteren marketlerde Kıbrıslı Rum müşterilerin yoğun ilgisi nedeniyle ürünlere Euro fiyat etiketleri de yerleştirilmesi dikkatlerden kaçmadı. 11.75 TL’den satılan domatese 1.18 Euro fiyat belirlenmesi ve TL’ye çevrildiği zaman (12.29 TL) Euro fiyatın TL fiyata göre daha pahalı olması da şaşkınlık yarattı.

TALEP AZALDI FİYATLAR ARTTI… Gıda fiyatlarındaki artış gündeme geldiğinde tüketicinin en çok konuştuğu ürünlerden biri de domates. Tarladan çıkan domatesin pazarcı ve market tezgâhına gelene kadar yaşadığı fiyat yolculuğunda her yerde değişiklik yaşanıyor. Yapılan pazar araştırmasına göre; meyve, sebze ve domateste satış miktarı azalırken fiyatlar arttı. Yapılan araştırmalar, önceki yılın aynı dönemine göre domatesin fiyatının yüzde 75,93, sebzenin fiyatının 66,45, meyvelerin fiyatının ise yüzde 61,63 arttığını gösteriyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu