GenelKıbrısManşetSağlık

“Artık gerçeğe uyanma vakti”

Gıynık Gazetesi köşe yazarlarından Eczacı Evren Bedeoğlu, 2 yıldır dünyayı olumsuz yönde etkileyen ve her gün ortaya çıkan yeni varyantlarla ciddi endişeye neden olan Covid-19 pandemisine ilişkin tespitlerini kaleme aldığı yazıyla konuya farklı bir bakış açısı getirdi. “Sağlık Bakanlığı ve iki yıldır bilimden uzak kararlar alan Bilim Kurulu üyeleri artık insanlarımıza ve çocuklarımıza korku salmaktan vazgeçin” diyen Bedeoğlu, Omicron varyantıyla birlikte pandeminin sona erdiğini savundu

Gıynık Gazetesi köşe yazarlarından Eczacı Evren Bedeoğlu, 2 yıldır dünyayı olumsuz yönde etkileyen ve her gün ortaya çıkan yeni varyantlarla ciddi endişeye neden olan Covid-19 pandemisine ilişkin tespitlerini kaleme aldığı yazıyla konuya farklı bir bakış açısı getirdi. “Sağlık Bakanlığı ve iki yıldır bilimden uzak kararlar alan Bilim Kurulu üyeleri artık insanlarımıza ve çocuklarımıza korku salmaktan vazgeçin” diyen Bedeoğlu, Omicron varyantıyla birlikte pandeminin sona erdiğini savundu

“PCR VE ANTİJEN TESTLERİNDEN VAZGEÇİN”… “Pandemi artık endemik bir duruma geçmiştir, yani normal bir grip gibi olmuştur” diyen Bedeoğlu, “Vaka saymayı bırakın, hastaneye yatış yok ve yarından tezi yok PCR ve antijen testlerinden vazgeçin ve bir kez olsun doğru bir iş yapın. Bazı okullarda çocuklarımıza N95 maske takılması öneriliyor, ne yaptığınızı zannediyorsunuz N95 maske ile okula mı gidilir. Sakın ha yapmayın” diyen Bedeoğlu, Birçok şirketimizde, bankalarımızda, otellerimizde ve devlet dairelerimizde çalışan vatandaşlarımıza istememelerine rağmen faz çalışmaları bitmemiş sıvıları tehdit ve zorlama ile yaptırdınız. Bu sıvıların ileride oluşabilecek yan etkilerinin hesabını kim verecek?” eleştirisinde bulundu.

“KORKU SALIP PANİK YARATTINIZ”… “Pandeminin en başından beri bilimden anlamayan insanların finanse ettiği bir örgüt olan DSÖ’nün kuyruğuna takıldınız ve kendi bildiklerinizi unuttunuz, inkâr ettiniz, okumadınız ve sorgulamadınız. Her pozitif kişiyi hasta ve vaka diye kabul ettiniz hâlbuki gerçekte enfekte ölüm oranlarına bakmış olsaydınız ortada bir pandeminin olmadığını görecektiniz” değerlendirmesi yapan Evren Bedeoğlu, “Pandeminin başından itibaren Sağlık Bakanlığı ve doktorlarımızdan bir kişi bile bağışıklık sistemimizi nasıl güçlendireceğimizi anlattığını hiç duymadık, hiçbir TV programlarında göremedik. ‘Maske, mesafe, hijyen ve aşı yapmazsanız öleceksiniz’ söylemleri ile korku salmaktan, panik yaratmaktan başka da bir şey yapmadınız” diyerek toplumun bağışıklık sisteminin bu dönemde dibe vurduğunu ifade etti.

“FAVİPİRAVİR İLACINI NEDEN ARTIK KULLANMIYORSUNUZ?”… “C ve D vitamini kürünü halkımıza anlatmadınız, hâlbuki anlatsaydınız ona odaklansaydınız bağışıklık sistemini güçlendirerek virüsü yenerdiniz. Pandeminin başından itibaren her pozitif vakaya Favipiravir adlı ruhsatsız ilacı sekizer sekizer içirdiniz. Şimdi bu halk sizden cevap bekliyor şuan Favipiravir adlı ilacı neden artık Covid-19 tedavisinde kullanmıyorsunuz? Ciddi bir yan etkisini mi fark ettiniz acaba” diyen Bedeoğlu, “Şuan Covid-19 tedavisinde kullandığınız ilaçların zaten bronşit ve zatürrede kullandığınız bilindik ilaçlar olduğunu ve çok güzel yanıtlar alındığını biliyor olmanıza rağmen neden bu tedaviyi ve bu ilaçları en başından itibaren kullanmadınız?” sorusunu yöneltti.

“AŞILAMANIN YANLIŞ OLDUĞUNU BİLMENİZE RAĞMEN SUSTUNUZ”… “Salgının ortasında aşılamanın yanlış olduğunu bilmenize rağmen sustunuz, hâlbuki virüsü doğal mutasyon seyrine bırakılmış olsaydı pandemi çoktan biterdi. Aşılama başlamadan önce neden halkımıza antikor testleri yaptırmadınız? Eğer antikor testi taraması yapsaydınız bağışıklığımızın ne durumda olduğunu daha iyi görecektik ve ona göre hareket edecektik” diyen Evren Bedeoğlu, “RNA virüslerine karşı aşı geliştirilemez, geliştirilse bile etkisiz olduğunu beşinci doz aşılamaya geçerek ispat ettiniz ve hatırlatma dozu diyerek kılıf buldunuz ama vücudumuzda bulunan T hücrelerinin hafızasının, antikor üreten B hücrelerine oranla daha etkili ve güvenli bir savunma sağlayacağını siz doktorlarımız çok iyi bilmenize rağmen nasıl görmezden gelirsiniz?” sözleriyle tepki gösterdi.

“TÜM İNSANLIK KANDIRILDI VE ALDATILDI”… “Aşılamanın çok olduğu ülkelerdeki ölüm oranları ile aşılamanın az olduğu ülkelerdeki ölüm oranlarının hemen hemen ayni hatta daha az olduğunu görmüyor musunuz?” sorusunu yönelten Bedeoğlu, “Tüm halkımıza tekrardan söylüyorum kandırıldınız ve aldatıldınız. Ama sadece siz değil tüm insanlık kandırıldı ve aldatıldı. Benim aklım almıyor, nasıl bu kadar insan çıkarak bu kadar ucuz yalanları söyleyebildiler, TV programlarında, medyada gece gündüz korku saldılar ve sizler de bunlara inandınız” diyerek, “Kuş gribinde de Domuz gribinde de aynisini yaptılar ama hepiniz unuttunuz. Covid-19’un da zamanla unutulacağını düşündünüz ama şuan getirmiş olduğunuz ve çocuklarımıza kadar inen çözümlerle insanlar açısından çok daha büyük bir krizin fitilini yaktınız. Artık bu noktadan itibaren insanlar istemese bile bunu artık sorgulamaya başlayacaklar” dedi.

“ARTIK GERÇEĞİ GÖRME VAKTİ”… “Bir buçuk yıldır coronavirüs ile ilgili çok araştırma yaparak ve hep perdenin arkasına bakarak halkımızı yazılarımla uyarmaya bilgilendirmeye çalıştım. Zaman geçtikçe sizlere ne kadar gerçekleri anlattığımı hepiniz göreceksiniz ve unutmayın kalabalıklar gerçeklerin ölçüsü olamaz. Her zaman cesur ve zamanın otoritelerine ve zamanın bir takım büyük yalanlarına direnebilmiş olan insanlar hep kazanmıştır” diyen Bedeoğlu, “Coronavirüs krizi bizlere gerçekten ne kadar kolay aldatılabildiğimizi, yaşamlarımızın ne kadar sanal gerçeklikler üzerinden yürüdüğünü göstermiştir. Artık bundan sonra insanlığın ayağa kalkma ve gerçeklerle yüzleşme zamanı gelmiştir. Bu kadar doz sıvıları alanlar maalesef budan sonraki hayatlarında bunların yan etkileri ile savaşacaklar hepimiz bunları da yaşayıp göreceğiz. İnsanlığı 200 defadan fazla yalan ve sahtecilikten, insanların hayatına kıymaktan mahkûm olmuş olan ilaç şirketlerinin ellerine teslim ettiler ve onların çözümüne hepinizi inandırdılar. Onların getirdikleri bu kadar doz sıvıların çözüm olabileceği ve bunların gerçek anlamı ile sizleri yeniden hayata döndürebileceği yalanını söylediler” diyerek, artık gerçeğe uyanma ve gerçeği görme vakti olduğunu vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu