KıbrısManşet

Artık usandık sizin pişkinliklerinizden!

Erhürman, hükümetin sabahtan beri dışarıda oturduğunu ama salona girmediğini söyledi.

Gıynık Gazetesi Özel

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman Meclis’te bugün İmar Planı sonucunun veya sağlık konusundaki “saldım çayıra mevlam kayıra” tutumu konuşulması gerekirken, hükümetin piyasada olmadığını söyledi.

Sabahtan beri hükümet vekilleri ve bakanların dışarıda oturmasına rağmen kimsenin Meclis salonuna gelmediğine dikkat çeken Erhürman, kendilerinin hükümetten kimsenin olmadığı için salondan çıktıklarını açıkladı.

Öte yandan, Erhürman’a “Siz gelip mecliste kürsüye çıkıp kaçıyorsunuz” diyen HP milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, “muhalefet kürsüye çıkıp konuşuyor sonra da meclisten kaçıyor” diyerek eleştirilerin haksız olduğunu  ve konuların kişiselleştirildiğini savundu.

Erhürman, Meclis kürsüsünden şunlara değindi:

“Elbette bugün bir buçuk seneyi aşkın süreden beridir devam eden imar planı felaketinin bugünkü mahkeme kararı sonrası vardığı son noktayı da konuşmamız gerekiyordu. Sağlık konusunda da saldım çayıra mevlam kayıra tarzı uygulamalarınızı konuşmamız gerekiyordu. BRT’de birkaç gündür felaketi de konuşmamız gerekiyordu ve yaptığınız usulsüz istihdamları da konuşmamız gerekiyordu. Saat 14.30’da 4 muhalefet partisinin basın toplantısında gerekli açıklamaları yapacağız ve artık meclis genel kurulunda kürsüye çıkıp konuşmayı düşünmüyoruz. Sayın Dursun Oğuz’un halen konuşulanın ne olduğunu anlamayıp bunu sorması anlaşılabilir bir durum değil. Bakanlar Kurulu’nda aldığınız kararnamelerin meclisin gündemine gelmesi gerekiyordu. Bugün bu saate kadar hükümet partilerinden bir tek kişi gelip bize nisap sorumuz var bizi destekleyin demedi.”

“DIŞARIDA OTURACAĞINIZA GİRİN İÇERİ OTURUN”

“En vahimi de şudur. Sabahtan beri bakanlar ve hükümet vekilleri dışarıda oturmalarına rağmen salona gelmedi. Biz kimse yok diye dışarıya çıktık ama kimse genel kurul salonuna girmiyor. Şimdi de çıkıp muhalefet önemli yasaların geçmesine destek vermiyor deniyor. Bir kişi bile bize gelip de nisap sorunumuz var destek verin demiyor. Dışarıda oturacağınıza girin içeri oturun. Biz protesto edince bile gelip içeri oturmuyorsunuz. Sayın Angolemli konuşurken salonda bir tek Ali Pilli vardı. Hükümetten hiçbir vekil ya da bakan yoktu. Sonra da meclisi çalıştırmıyorsunuz diye muhalefete tepki gösterdiniz. Hiçbir konu ciddiye alınmıyor, hiçbir konu önemsenmiyor. Artık usandık sizin pişkinliklerinizden. Aklımızla dalga geçmeye çalışmanızdan. Ortada ben bir hükümet görmediğim için ne yapacağınızı da merak etmiyorum. Hükümet içinde ne yaparsanız yapın ama bu meclise bunu yapmaya hakkınız yoktur.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu