KıbrısManşet

“Artık yaptırımlar gelecek”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Covid-19 salgını kurallarına uymayanlara yönelik yasa çalışması yapıldığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Covid-19 salgını kurallarına uymayanlara yönelik yasa çalışması yapıldığını açıkladı.

Haber Kıbrıs Web TV’de “Markaj” programında Ali Baturay’ın sorularını yanıtlayan Faiz Sucuoğlu, kurallara uymayanlar için çok ciddi yaptırımlar içeren yasa tasarısının şu anda meclis alt komitesinde olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, komitenin yasa tasarısıyla ilgili çalışmalarını tamamlamasının ardından meclisin olağanüstü toplantıya çağrılacağını ve genel kurulda yasallaştırılacağını kaydetti.

Komitenin çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu, eğer biterse bu hafta içinde bile meclisin toplanabileceğini dile getiren Faiz Sucuoğlu, “Ciddi yaptırımlar içeren bir yasa çıkarıyoruz, çünkü başka çare yok. Uyarılar dikkate alınmıyor, tatlı tatlı anlatıldı olmadı, artık yaptırımlar gelecek” dedi.

Kurallara uyan, çok disiplinli davranan işletmelerimiz ve vatandaşlarımız da olduğunu belirten Sucuoğlu, “Ancak çok sayıda ‘bana bir şey olmaz’ anlayışında olan insan var ama bakın geldiğimiz noktaya, artık yasal tedbir almak zorundayız” diye konuştu.

Sucuoğlu, bugün koydukları bazı yasakların yasal dayanağı olmadığı için caydırıcı olamadığını, bu nedenle yasa çalışması yaptıklarını belirterek, bunu yine toplum sağlığı için yaptıklarını vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu