KıbrısManşet

Gürkut: Bu zor zamanları kimsenin canı yanmadan atlatalım

Bugün ülkemizin yeni bir tıbbi terim daha kazandığını ifade eden Dr. Özlem Gürkut, ilk yerel 'sporadik' yani virüs kaynağı saptanamayan ilk yerel covid-19 vakasının saptandığını ifade etti

GIYNIK ÖZEL

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut, bugün akşam saatlerinde tespit edilen kaynağı belirsiz ilk yerel vakayla ilgili açıklama yaptı. Bugün ülkemizin yeni bir tıbbi terim daha kazandığını ifade eden Gürkut, ilk yerel ‘sporadik’ yani virüs kaynağı saptanamayan ilk yerel covid-19 vakasının saptandığını ifade etti. Gürkut, bu yeni gelişme sonrası artık ülkemizde takip edilemeyecek şekilde pozitif vakaların var olduğunu vurgulayarak, bundan sonra karşımızdaki herkese virüs taşıyor olabileceği şüphesiyle yaklaşmamız çağrısında bulundu.

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut’un açıklaması şu şekilde:

“Bugün yeni bir tıbbi terim duyacaksınız: İlk yerel SPORADİK COVID-19 vakamız saptandı.

Sporadik vaka, virüsü kimden aldığı yani temaslısı (kaynağı) saptanamayan, bir zincirin devamı olarak değil, tek başına saptanan hasta demek.

Bunun önemi ise; artık ülkemizde takip edemeyeceğimiz şekilde pozitif vakaların olduğunu göstermesidir.

Peki bu durumda biz ne yapmalıyız?

Bugünden sonra hepimiz karşımızdaki herkesin virüs taşıyor olabileceğini varsaymalıyız. Kendimiz de hiçbir şikayetimiz olmaksızın virüs taşıyor olabileceğimizden MASKE TAKMAYA, DİĞER KİŞİLER İLE ARAMIZA MESAFE KOYMAYA ve ELLERİMİZİ TEMİZ TUTMAK İÇİN SIK SIK SABUNLU SU İLE YIKAMAYA VEYA DEZENFEKTE ETMEYE hiç ama hiç taviz vermeden dikkat etmeliyiz.
.
Lütfen daha sonra hepten kapanmak zorunda kalmamak için KALABALIK ORTAMLARA GİRMEYİNİZ, yüksek riskli aktivitelerden kaçınınız.

Biz her şeye rağmen yöneticileri uyarmaya, doğrulara işaret etmeye ve çalışmaya devam edeceğiz.
Sizler de hem kendinizi, hem sevdiklerinizi ve de toplumun geri kalanını koruyunuz.

LÜTFEN MASKE-MESAFE-HİJYEN hep aklınızda olsun.

Hepiniz bizim için çok değerlisiniz. Bu zor zamanları kimsenin canı yanmadan hep birlikte atlatalım.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu