GenelKıbrısKültür SanatManşet

ARUCAD’da Dünya Sanat Günü kutlandı

Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), Kampüste gerçekleştirdiği etkinliklerle 15 Nisan Dünya Sanat Gününü kutladı.

Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), Kampüste gerçekleştirdiği etkinliklerle 15 Nisan Dünya Sanat Gününü kutladı.

Oyunculuk Bölümü “Anılar Çoğaldıkça Güller Morlaşır Perdede” adlı gösterisini sergilerken, ünlü Kıbrıslı Türk oyuncu Osman Alkaş ile özel bir söyleşi gerçekleştirildi.

15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında ARUCAD Oyunculuk Bölümü öğrencileri “Anılar Çoğaldıkça Güller Morlaşır Perdede” adlı gösteri ile izleyicinin karşısındaydı. Sevim Burak’ın Pencere isimli kitabından projelendirilen kısa gösteride seyirciyi de içine alan interaktif bir performans sergilendi. Ersen Çıkı tarafından projelendirilen, Yönetmenliğini Dr. Güneş Kozal’ın yaptığı gösteride Ersan Çıkı, Selin Çolak ve Yalın Doğasal rol aldı.

Gösterinin ardından etkinlikler, ünlü Kıbrıslı Türk oyuncu Osman Alkaş ile gerçekleştirilen “Sanatın Sahnesinde” başlıklı söyleşi ile devam etti. Kıbrıs ve Türkiye’de birçok önemli sinema filmi ve televizyon yapımına imza atan değerli sanatçı Alkaş, Ada’da sanat icra etmenin ne demek olduğundan, oyunculuğa başlama dönemlerinden ve sahne hayatındaki deneyimlerinden bahsetti.

Osman Alkış; “Sanat yapmaktır. Yaptığınız, ürettiğiniz sürece var olursunuz. Önemli olan üretmektir. Ürettiğiniz sürece kendinizi geliştirirsiniz. Ben gençlere çok umut bağlıyorum, oldukça zekiler… Onlara en büyük tavsiyem; oturun ve kendinizi dinleyin. Düşüncelerinizi not edin. Ortaya çıkan şeyler sizi şaşırtacak. Yetkisi ve gücü olanlardan size imkan sağlamalarını talep edin” ifadelerini kullandı.

Konforun, sanatın ve yaratıcılığın önündeki en büyük engel olduğunu dile getiren Alkaş, sözlerine şu şekilde devam etti; “Bedel ödeyeceksiniz. Kendinizi kapatacaksınız, düşüneceksiniz. Arkadaşlarınız gezerken eğlenirken, siz oturup kendiniz için mesleğiniz için bir şeyler yapacaksınız ki ortaya güzel ürünler çıkabilsin. İnsan zorluklarda daha çok şeyler yaratır.”

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Karaboğa’nın moderatörlüğünde gerçekleşen Osman Alkaş ile “Sanatın Sahnesinde” başlıklı söyleşi, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi, Osman Alkaş’a Üniversitenin atölyelerinde üretilen hediyesini takdim etti.

ARUCAD Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşi, Üniversitenin YouTube, Facebook ve LinkedIn kanallarından izlenebilir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu