KıbrısManşet

Aşardağ: Umarım tamamen açılma olmaz

Açılmanın kademeli olması gerektiğini kaydeden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Erden Aşardağ, “Açılmanın derecesi önemli. Yüzde kaç açılma olacak? Şu anda bir şey ön görmek çok zor ama tam açılma için daha erken” dedi.

Alınan önlemler 1 Mart itibari ile sona eriyor. Açıklanacak yeni kararlar için kararlar Bakanlar Kurulu’nda gözden geçirilirken açılma konusunun gündemde olması sebebiyle GIYNIK’ın sorularını yanıtlayan Aşardağ,“Ne kadar açılacağız? Umarım tamamen açılma olmaz” diyerek konuyu değerlendirdi.

Aşardağ, “Bir takım yaygın tarama testleri yapılmadan açılma derecemiz yüksek olursa 15 gün öncesine döneceğimiz kesindir. Umarım tamamen açılma olmaz. Ekonomik normalizasyona bir an önce dönmek isteriz ama erken açılma olursa ekonomik yönden daha da kötüye düşeceğimiz kesindir” ifadelerine yer verdi ve iş yerlerindeki doluluk oranlarına dikkat çekti, özellikle devlet dairelerinde sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı odalarda 3 ya da 4 kişi olarak çalışmak zorunda kalan memurlara dikkat çekti ve bu durumun bulaşma için yeterli olacağını söyledi. Öte yandan kuralların ihlal edildiğini de aktaran Aşardağ, “İnsanlar uyarılar rağmen evlerde toplanmaya devam ediyor. Yeterli denetimler yapılmadığı sürece evlerin arka bahçelerinde mangal partileri devam edecektir. Mutlak suretle kontrol şart” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu