EkonomiKıbrısManşet

Asgari ücret halen belirlenemedi

Edinilen bilgilere göre, İşçi tarafı asgari ücretin 4 bin 900 TL, işveren tarafı 4 bin TL, hükümet tarafı ise 4 bin 400 TL brüt ücret olması yönünde tartışmayı sürdürüyor

Asgari ücret halen belirlenemedi. Masada tartışma sürerken, masada tartışılan rakamlar da kamuoyunda duyulmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, İşçi tarafı asgari ücretin 4 bin 900 TL, işveren tarafı 4 bin TL, hükümet tarafı ise 4 bin 400 TL brüt ücret olması yönünde tartışmayı sürdürüyor.

Konuyla ilgili konuşan Hür-İş Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, görüşmelerin devam ettiğini ifade ederek, Bakanlığın Pazartesi günü taraflarla gayri resmi bir görüşme yapmak istediğini belirtti.

İşçi tarafı, toplantı teklifine olumlu yanıt verirken, görüşme yapılacaksa tarafların aynı anda masaya gelmesi gerektiğini Bakanlığa da iletti. Serdaroğlu, artık zamanlarının kalmadığını ifade ederek, bu kadar zaman yapılanların belli olduğunu, herkesin hesabını ve kitabını yaptığını ifade ederek, asgari ücretin artık belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Hatırlanacağı üzere; en son 2020 yılının Şubat ayında 3 bin 233 TL olarak belirlenen asgari ücret için salgın sürecinde sadece Aralık ayında toplanan komisyon, görüşmesini 2 hafta sonraya ertelemişti. Bu süreçte yaşanan hükümet değişikliği akabinde ise bir gelişme yaşanmamış, gözler hükümetin atacağı adıma çevrilmişti.

Asgari ücret, 2020 yılı Şubat ayında yapılan 200 TL’lik artış sonrasında net 3 bin 323,40 TL, brüt 3 bin 820 TL olmuştu.

 

Kaynak:GazzedaKıbrıs

Diğer Haberler

Başa dön tuşu