KıbrısManşetSpor

Gıynık’ta kurumsal kilo kontrolü

Aşırı kilo sorunlu olanlar gerek fiziksel, en çok da zihinsel ve duygusal sıkıntılar yaşarlar kör da nerden bilir misali

Aşırı kilo sorunlu olanlar gerek fiziksel, en çok da zihinsel ve duygusal sıkıntılar yaşarlar kör da nerden bilir misali.

Yeni nesil patronlar fiziksel yönden güçlü bireyleri istihdam edip, yükseltmeyi tercih ediyorlar. Haklılar da. Hâlihazırda kilo problemli olanları da kendi hallerine bırakmıyorlar artık. ‘Kurumsal kilo kontrolü’ sayesinde artık her şirketin bir diyetisyeni ve birkaç koşu bandı var.

Her hafta şirkete gelen profesyonel diyetisyen ilgili personelin kilosunu kayıt altına alıp, çözüm önerileri sunuyor. Patron da bu konuyu sürekli olarak sobeleyip, presliyor. Bu uygulamaya örnek geçmişteki Hürriyet Gazetesi. Köşe yazarları Tufan Türenç 5 kg., Tarık Devrim 10 kg., Mehmet Aslan 10 kg. ve Esra Öztüfek ise 9 kg. kilo vermiş.

Aynı uygulamaya Sabah ve Milliyet Gazeteleri de başlamış. Diyetisyen Serap Güzel Hanımefendi şirket binasına gidip, her hafta personele ayni saatte randevu veriyormuş. Saat 09.00 Tufan Bey, 09.30 Tarık Bey ve 10.00 Esra Hanım. Süper bir uygulama.

Diyetisyen Serap Hanım bu uygulamayı anlatırken oldukça memnun. Tek sıkıntısı ilgili gazetecileri fitnese yönlendiremiyormuş, tıpkı patronumuz Bilbay Eminoğlu gibi. Ne dersin Serhat Ağabey? Bu uygulamayı Gıynık’ta da başlatalım mı? Eminoğlu, İncirli, ben, Vamık Başkan veya az yandan Gizem Hanım konuya olumlu bakar mı? Bilbay Başkan; Kimse katılmazsa bile kendini ve beni başa yaz lütfen. Bir yerden başlamakta fayda var. Sağlıkla afiyetler dilerim.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu