Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
piyangolar
GenelKıbrısManşetSiyaset

TAM Parti LAÇ Bölgesi: Adaylarımıza ilişkin sorun çözülmezse UBP ve CTP adaylarını desteklemeyeceğiz

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM Parti) Lapta-Alsancak-Çamlıbel bölgesi, belediye meclis üyeliği adaylıkları iptal edilen 14 kişiyle ilgili sorunun pazartesi gününe kadar giderilmemesi halinde, yerel seçimlerde Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adaylarını desteklemeyeceğini açıkladı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM Parti) Lapta-Alsancak-Çamlıbel bölgesi, belediye meclis üyeliği adaylıkları iptal edilen 14 kişiyle ilgili sorunun pazartesi gününe kadar giderilmemesi halinde, yerel seçimlerde Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adaylarını desteklemeyeceğini açıkladı.

TAM Parti Girne İlçe Koordinatörü Gülşen Çataloğlu, Alsancak’ta düzenlenen ve Genel Başkan Serdar Denktaş ile adaylıkları iptal edilen kişilerin de katıldığı toplantıda, yaşananların seçilme hakkıyla ilgili bir sorun olduğunu savundu.

“Biz 14 kişi değil, yüzlerce kişiyiz”

TAM Parti Girne İlçe Koordinatörü Gülşen Çataloğlu, adaylıkları iptal edilen 14 kişinin yaşadığı sorunun yalnızca kendilerini ilgilendirmediğini belirterek, “Biz 14 kişi değil, yüzlerce kişiyiz.” dedi.

Çataloğlu, Alsancak’ta düzenlenen toplantıda gerçekleştirdiği basın açıklamasında, LAÇ Belediyesi meclis üyeliği adaylarının seçilme haklarının ellerinden alındığını savunarak, sürece tepki gösterdi.

Toplantıda, TAM Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, LAÇ bölgesinde meclis üyeliği adaylıkları iptal edilen adaylar ve parti üyeleri katıldı.

UBP ve CTP’nin sorunun giderilmesi için Meclis’in toplanması yönünde girişimde bulunmadığını ileri süren Çataloğlu, bunu “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Çataloğlu, 2022’de benzer bir durumda kendi partilerinin adayları için geçici yasal düzenleme yapıldığını anımsattı; yasa ve demokrasi anlayışının partilere göre değişmemesi gerektiğini söyledi.

Yaşananların demokrasi, eşitlik ile vatandaşın seçme ve seçilme hakkına yönelik bir sorun olduğunu da savunan Çataloğlu, sorunun pazartesi gününe kadar çözülmemesi halinde bölgedeki yerel seçimlerde UBP ve CTP’nin belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adaylarını desteklemeyeceklerini kaydetti.

Adaylıkların iptaline karşı tepkilerini demokratik yollarla ve sandıkta göstereceklerini belirten Çataloğlu, adayların seçilme hakkı için mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti; “Unutulmamalıdır ki siyasette en büyük güç makamlar değil, halkın iradesidir. Bugün 14 adayın hakkını görmezden gelenler, yarın yüzlerce insanın demokratik tepkisiyle karşılaşacaklarını bilmelidir.” dedi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu