EkonomiKıbrısManşet

Asgari Ücret tartışmaları devam ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Çelebi Ilık, BRT’de yayınlanan Manşet + programında İşverenlerin katılmadığı devlet ve işçi kesiminin yer aldığı Asgari ücreti Tespit Komisyonu toplantısı konusunda açıklamalarda bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Çelebi Ilık, BRT’de yayınlanan Manşet + programında İşverenlerin katılmadığı devlet ve işçi kesiminin yer aldığı Asgari ücreti Tespit Komisyonu toplantısı konusunda açıklamalarda bulundu.

Çelebi Ilık’ın konuşmalarından satırbaşları:

Zor bir dönemden geçiyoruz. Sürekli açılıp kapanıyoruz. İşveren ve devlet çalışanların mağdur olmaması ve işten durmaması için çaba gösteriyor. Hayat pahalılığı artıyor ve asgari ücretin de artması gerekiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Devlet Planlama Örgütünün yaptığı araştırmalar sonucunda asgari ücret 4400 TL belirlendi. İşçi kesimi bu rakama itiraz etti. Bu konu ya mahkemeye taşınacak ya da sürece itiraz edecekler. Bakanlar Kurulu’na yazı yazılarak komisyon tekrar toplanacak. Bu süreç 20 yıldır böyledir.

İşçi kesimi toplantıda “imzamız yoktur” dedi ancak içeride istedikleri rakamı söylediler diye basına beyanatları var.

Kamu çalışanlarına hayat pahalılığı yüzde 10, 3 ay sonra verilecek. Asgari ücrete yüzde 15 kusur artış geldi. Bu artış yürürlüğe girdiği tarihten itibaren geçerli olacak.

Asgari ücret tespit komisyonu yılda iki kez toplanmalı ve ücreti belirlemelidir. Geçen yıl böyle olmamıştı. Temmuz ayında ikinci kez toplantı yapılması gerekir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu