EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Asgari ücret komisyonu 2023 yılının ilk asgari ücreti için toplandı

“Önceliğimiz işçinin rahat bir şekilde hayatını idame ettirmesidir." diyen Bakan Taçoy, "Ayrıca işveren tarafını da düşünerek hareket etmeliyiz" şeklinde konuştu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılının ilk asgari ücretini belirlemek üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’un başkanlığında bugün saat 14.30’da Bakanlık Toplantı Salonu’nda toplandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son olarak Temmuz ayında toplandığına dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, “Hayat pahalılığı yüzde 30’u bulduğu anda bu masayı yeniden kurarız demiştik ama hayat pahalılığı şu anda 29.39 oranında. Aralık ayını da eklediğimizde zaten yüzde 30’a ulaşacak ve Ocak ayı itibariyle zaten doğal olarak yeni asgari ücreti belirlememiz gerekiyor” diyerek, “Önceliğimiz işçinin rahat bir şekilde hayatını idame ettirmesidir. Ayrıca işveren tarafını da düşünerek hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

“Güney’de çalışan Kıbrıslı Türk işçiler var bu yüzden işçi kaybediyoruz. Bir de Türkiye’den ülkemize gelen işçiler var. Biliyorsunuz bugün Türkiye’de asgari ücret belirlendi. Tüm bu unsurları iyi değerlendirerek, tarafları dinleyip, onların görüşlerine göre bir tavır belirleyeceğiz” dieyen Taçoy, arzularının Ocak ayında geçerli olaca asgari ücretin en erken zamanda belirlenmesi olduğunu söyleyerek “elimizden geleni yapacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu