KıbrısManşet

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın toplanacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Üyesi Ali Yeltekin, katıldığı web TV televizyon programında herkesin merak ettiği o asgari ücretin ne olacağı sorusuna cevap verdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yarın toplantı yapacağı bilgisini veren Yeltekin, kendilerinin gerekli hazırlıkları yaptıklarını dile getirdi.
Yeltekin, açlık sınırını ve asgari ücretin ne kadar olacağını hesapladıklarını ve bunun masaya yatırılacağını vurgulayarak, net bilgiler ortaya konduktan sonra konuşmaların da netlik kazanacağını aktardı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşarının görevden alındığını ve yerine başka bir müsteşarın atanacağını belirten Yeltekin, bu nedenle komisyona Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman’ın başkanlık edeceğini kaydetti.
Yeltekin, şu anki net asgari ücretin 3 bin 920 TL olduğu bilgisini vererek, bunun üzerine Bakan Çağman’ın da açıklama yapacağını, verileri ortaya koyacağını ifade etti.
HÜR-İŞ Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu’nun da net rakamı ortaya koyacağını ve 4 bin 100 TL olan açlık sınırının üzerinde bir rakamın açıklanacağını sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu