KıbrısManşet

Asgari ücretlilerde büyük sevinç yaratan bu artış, tartışmaları da beraberinde getirdi

2021 yılının 3. Asgari ücreti, geçtiğimiz gün Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısında jet hızıyla ve işveren kanadının masayı terk etmesine rağmen yüzde 40’ın üzerinde artırılmasının yankıları halen sürüyor.

2021 yılının 3. Asgari ücreti, geçtiğimiz gün Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısında jet hızıyla ve işveren kanadının masayı terk etmesine rağmen yüzde 40’ın üzerinde artırılmasının yankıları halen sürüyor. Asgari ücretlilerde büyük sevinç yaratan bu artış, tartışmaları da beraberinde getirdi


SUCUOĞLU: ÇOK HIZLI GİDİLDİ… Belirlenen yeni asgari ücretle ilgili ilk değerlendirmesini yapan Başbakan Faiz Sucuoğlu, “Çok hızlı gidildi” dedi. İşveren tarafının dava süreci başlatması halinde, davanın bekleneceğini söyleyen Sucuoğlu, “Yargı süreci başlarsa, asgari ücretin yürürlüğe giriş tarihi uzar” dedi. Hem işçi hem de işveren tarafıyla görüştüğünü ifade eden Sucuoğlu, işveren tarafın kendisine, “bizi dinlemediler” diyerek tepki gösterdiğini anlattı.

ERHÜRMAN: ASGARİ ÜCRET BU HALİYLE BİLE ALIM GÜCÜNÜ TAM KORUYAMAZ… Asgari ücretteki artışa rağmen sterlindeki artışın bir miktar gerisinde kaldığını kaydeden CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yeni belirlenen asgari ücretin, bu haliyle bile alım gücünü tam da koruyamadığını ifade ederek, hükümetin bunun arkasında duracağını ümit ettiğini söyledi.

ÖZERSAY: ASGARİ ÜCRETİN BELİRLENMESİ BİLE YARI BUÇUK… Hükümetin başka konularda olduğu gibi asgari ücretin belirlenmesinde de yarı buçuk iş yaptığını, bu artışa paralel olarak işletmelere gerekli desteği vermediğine dikkat çeken HP Genel Başkanı Kudret Özersay, asgari ücretin artırılmasını desteklediklerini, ancak açıkladıkları ekonomik pakette yer aldığı gibi işverenlere de prim desteğini de içerecek ciddi bir destek paketinin sağlanmasının şart olduğunu söyledi.

ÇELER: HÜKÜMET SEÇİM UĞRUNA ASGARİ ÜCRETLİYLE OYUN OYNUYOR… TDP Milletvekili Zeki Çeler, belirlenen yeni asgari ücretin yürürlüğe girip girmeyeceğinin belli olmadığını belirterek, Hükümetin seçim uğruna emek üzerinden siyaset yaptığını savundu. Çeler, “Belli ki dün belirlenen asgari ücret sadece göstermelik bir oyundu. Bırakın belirlenen miktarın döviz karşısında halen erimiş olduğunu, yapılan açıklamalarda bunun yürürlüğe girmeyeceğini bile bile yapıldığı da ortada” dedi.

MAMÜLCÜ: ÜLKE GERÇEĞİNDEN YOKSUN VE POPÜLİZM… İŞAD Başkanı Enver Mamülcü yeni asgari ücreti “ülke gerçeğinden yoksun ve popülizm” olarak niteledi. Mamülcü iş insanları olarak, çalışanlarının en iyi maaşlar alarak insanca yaşamalarını ve ailelerini rahat yaşatmalarını isteyen kişiler olduklarını çalışanın mutluluğunun, işyerinin de devamlılığı açısından en önemli kriterlerden biri olduğunu ifade etti.

BIÇAKLI: YENİ BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET YETERSİZ… Öte yandan TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı ise asgari ücrete yapılan yüzde 41 zammın yetersiz olduğunu savundu. “Bu dönemde asgari ücretle çalışanların alım gücü yüzde 80 oranında azalmıştır” diyen Bıçaklı, “Bu nedenle asgari ücrete yapılan yüzde 41 zam ciddi şekilde yetersiz kalmıştır” ifadelerini kullandı. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu