GenelKıbrısManşetSpor

Bizimkiler Mersin’de plajı domine etti

Ülkemiz voleybolcuları, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından organize edilen 2022 TVF Pro Beach Tour’un 4. ayağı olan Mersin Etabı’nı domine etti.

SPORCULARIMIZ MERSİN’DE FİNALLERİ OYNADI

Ülkemiz voleybolcuları, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından organize edilen 2022 TVF Pro Beach Tour’un 4. ayağı olan Mersin Etabı’nı domine etti. Mersin Kız Kalesi Plajı’nda geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen organizasyonda temsilcilerimiz kadınlarda ve erkeklerde final oynadı. Kadınlarda sporcumuz Merve Çelebi partneri Bahanur Göklap ile şampiyon olurken Best Time Investment takımı olarak finalde yer alan bir diğer sporcumuz Buğra Eryıldız da partneri Diana Lunina ile ikincilik elde etti. Erkeklerde final oynayan sporcularımız Ali Osman Nurettin-Kemal Şah da turnuvayı ikinci sırada noktaladı.

KADINLAR FİNALİNDE SPORCULARIMIZ KARŞILAŞTI

TVF Pro Beach Tour Mersin Etabı’nda kadınlar finalinde iki sporcumuz karşı karşıya geldi. Temsilcimiz Merve Çelebi ile partneri Bahanur Gökalp ve bir diğer temsilcimiz Buğra Eryıldız da partneri Diana Lubnina ile finale kadar tüm rakiplerini 2-0’lık skorlarla yenerek finalde karşılaştılar. Finalde Buğra-Diana ikilisi ilk seti 21-13 alarak 1-0 öne geçti. İkinci sette ise Merve-Bahanur ikilisi 11-6 öndeyken Buğra’nın partneri Diana sağlık sorunu yaşadı ve mücadeleye devam edemedi. Böylece Merve-Bahanur finali 2-1 kazanıp şampiyonluğa ulaşırken Buğra-Diana da ikinci oldu.

ERKEKLERDE ALİ OSMAN-KEMAL’DAN İKİNCİLİK

TVF Pro Beach Tour Mersin Etabı’nda erkeklerde mücadele eden sporcularımız Ali Osman Nurettin ve Kemal Şah da final oynayarak büyük bir başarıya imza attı. Ali Osman-Kemal ikilisi yarı finale kadar rakiplerini 2-0’lık skorlarla geçerken yarı finali 2-1 alıp adlarını finale yazdırdı. Finalde tecrübeli oyuncular Murat-Ali’ye karşı 2-0 kaybeden Ali Osman Nurettin-Kemal ikilisi turnuvayı ikinci sırada noktaladı ve gümüş madalya kazandı.

MERVE İÇİN SIRADA BALIKESİR AKÇAY ETABI VAR

Başarılı sporcumuz Merve Çelebi partneri bahanur Gökalp ile birlikte 26-28 Ağustos TVF Pro Beach Tour Kulüpler Türkiye Şampiyonası Balıkesir Akçay etabında da sahne alacak. Merve-Bahanur ikilisi, Geride kalan 4 ayağın 3’üne katılırken bunlardan Balıkesir Erdek Ocaklar Etabı, Hopa Etabı ve Mersin Etabı’nı şampiyon tamamladılar. Merve-Bahanur Balıkesir Avşa Etabı’nda ise Milli organizasyon nedeniyle yer alamadı. Merve-Bahanur Kulüpler Türkiye Şampiyonası Balıkesir Akçay etabında yine şampiyonluğun en büyük favorisi olarak görülüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu