KıbrısManşetSiyasetToplum

‘Modern varoşlaşma’ tüm hızıyla sürüyor

Fide Kürşat, İskele bölgesindeki işsiz yurttaşların düz işçi olarak bile çalışmak için torpile ihtiyaç duyduğunu dile getirdi

Fide Kürşat, İskele bölgesindeki işsiz yurttaşların düz işçi olarak bile çalışmak için torpile ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

“GEREKLİ KISITLAMALAR HAYATA GEÇMELİ”
CTP İskele milletvekili Fide Kürşat, işsiz yurttaşların düz işçi olarak bile çalışmak için torpile ihtiyaç duyduğunu, İskele bölgesinde “modern varoşlaşmanın” sürdüğünü, “İşin özeti okulda oturacak sınıf yok, su yok, hastanelerde yatacak yer yok, yeterli sayıda polis yok, binlerce ev altyapısız arıtma yok” sözleri ile dile getirdi. “Gelen nüfus, sermaye yapısı bilinmiyor. Durum kontrolsüz ve yönetilemiyor” diyen Kürşat, “Belli bir plan, program çerçevesinde düzenlemeler yapılmalı, gerekli kısıtlamalar bir an önce hayata geçirilmelidir” dedi.

“İSKELE, YILLARDIR İMAR YASASI BEKLİYOR”
“Bir süredir İskele İlçesi’nde plansız, programsız, kontrolsüz yapılaşma ile yabancı nüfus akışı ve tüm bunların bölgeye yansımalarını gündeme getiriyoruz” diyen Kürşat, “İskele bölgesi yıllardır bekleyen İmar Yasası, mevcut emirnamenin sürdürülebilir olmayışı ve ruhsatsız kaçak yapılaşma ile her geçen gün hızla betonlaşmaya devam ediyor; Bazı kesimler için bölgede bir kalkınma, gelişme gibi görülen betonlaşma ve artan kontrolsüz nüfus akışı maalesef ‘modern varoşlaşma” niteliğinden öteye geçemiyor” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞANLAR DA ÇOĞUNLUKLA YABANCI”
“Bir yandan yurttaşlarımız ülkeden göç ederken; bu bölge yoğun olarak yabancı nüfus göçü alıyor. Araziler niteliğine bakılmaksızın parsel parsel yabancıların eline geçiyor. Sadece toprak el değiştirmiyor, sermaye de el değiştiriyor. Demografik yapı da değişiyor. Bunun adı çok kültürlülük ve kalkınma değildir. Kaostur” diyen Fide Kürşat, “Artan nüfusla birlikte son yıllarda yabancılar tarafından açılan emlak danışmanlık büroları, komisyoncular, galeriler, marketler, güzellik merkezleri, fırınlar da dikkat çekiyor. Çalışanları da çoğunlukla yabancı” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu