KıbrısManşet

“Aşı olan 35 kişi yataklı tedavi gören kişilerdi”

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medyasından yaptığı paylaşımında LTB aşı çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, son 2 haftada randevu sistemi ile 1291 kişiye aşı yapıldığını ve bu rakamın içerisinde 35 civarı bir rakamın yataklı tedavi görenlerden olduğunu aktardı.

Aşı çalışmalarında bilgi veren Mehmet Harmancı, aşı uygulamaları için “Ülkede geniş ve somut bir protokol ile bu işler uygulanmaz ise çok ciddi karışıklıklar doğacak bunun için bilim insanlarının ortaya ciddi bir yol haritası koymasına ya da var olan somut planların siyasi erk tarafından milim sapmadan ilerletilmesene ihtiyaç var” ifadelerine yer verdi.

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya paylaşımının tamamı ise şöyle:

Herkese günaydın ve güzel, az pozitif vakalı bir gün dilerim. LTB aşı çalışmaları ile ilgili bilgi vermek istiyorum.
Değerli dostlar son 2 haftada randevu sistemi ile 1291 kişiye aşı yaptık, bu rakamın içerisinde 35 civarı bir rakam yataklı tedavi görenlerdi. Biliyorsunuz ki bir duyuru yapıp Pazartesi itibarı ile günlük aşı sayısını 400’e ekiplerimizi de 3’e çıkartma kararı almış; doktor desteği içinde mevcut sağlık sistemimize şu an dahil olmayan ve bizlerin her zaman yanına olan emekli başhekimimiz Sayın Bülent Dizdarlı yazılı yetkilendirilmesi koşulu ile seve seve yardımcı olabileceğini iletmiş yeni merkezin ön çalışmasını da kendisi ile birlikte yapmıştık. Tüm bunlar olurken aşı sayısının artırılmadı sadece kendi fikrimiz ile değil sağlık bakanlığı yetkililerinin de bu yöndeki teşvikleri ile gerçekleşmişti. Eksilebilecek hemşire desteği konusunda da sağ olsun kanser hastalarına yardım derneği başkanı sayın Raziye Kocaismail bize çok güzel bir destek sunmuştu ve pazartesine 185’deki yoğunluğu da dikkate alarak yeni hatlarımızın duyurusunu yapmak için de hazıklıklarımızı tamamlamıştık. Derken tüm bu görüşmeler ayarlamalar vesaire üzerinden 24 saat geçmeden aşı tedariği konusunda bir belirsiz ortam oluşmaya başladı. Bu durumda insanlardan kayıt alabilmek ve ikinci bir bekleme ortamı oluşturmak ciddi bir tehlike halini almaya başladı. Aşı konusuna devam edeceğiz ama 2. Merkez konusunu şu an bu belirsizlikler nedeniyle Pazartesi haricinde kullanıma açmanın bir manası kalmamış durumdadır. Pazartesi verilen randevular her iki merkezde uygulanacak daha sonra tek merkezde (eğer ortaya somut bir tedarik planı konmaz ise) devam edeceğiz. Bu arada bugüne kadar güzel bir şekilde sürdürdüğümüz aşı işlemlerinde dün bazı karışıklıklar meydana geldi, gerek kamuoyuna yapılan 55 yaş ve üzeri grubunun kriterlerinin tam anlaşılamamış olması gerek sağlık bakanlığının randevusuz merkeze ek kişiler göndermesi gerekse de bizlerin bazı hataları oldu (bir miktar bekleme yaşandı); bunun da bir daha yaşanmaması için arkadaşlarımızla geniş bir değerlendirme yaptık, elbette düne dair dersler de çıkardık.
Sonuç olarak diyeceğim şu ki bu ülkede geniş ve somut bir protokol ile bu işler uygulanmaz ise çok ciddi karışıklıklar doğacak bunun için bilim insanlarının ortaya ciddi bir yol haritası koymasına ya da var olan somut planların siyasi erk tarafından milim sapmadan ilerletilmesene ihtiyaç var.
Hepinize sevgiler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu