Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaKıbrısManşetToplum

Asil Nadir, The Times’a konuştu

Bir dönemin ünlü iş insanı Asil Nadir, İngiliz The Times'a konuştu... Yaşamıyla ilgili detayları paylaşan ve aralarında 43 yaş fark olan eşi Nur ile yaşamını anlatan Nadir'in sözleri gündem oldu

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Times’ın eki Times Magazine, 1980’lere damga vurduktan sonra dolandırıcılık ve usulsüzlük suçlamalarından hüküm giyen ve halen KKTC’de yaşayan Asil Nadir’le konuştu.

1980’lerde Polly Peck isimli şirketi satın alarak İngiltere’nin en zengin iş insanlarından biri olan ve birçok farklı kıtada birçok şirket satın alarak 192 milyon sterline ulaşan servete sahip olan Nadir paravan şirketleri kullanarak Polly Peck’in hisselerini suni olarak artıran ve zimmetine para geçirme suçlamalarıyla başı derde girmişti. Bir dönem cezaevinde kalan Asil Nadir 2016’da Türkiye’ye iade edilmiş ve daha sonra da KKTC’de yaşamını sürdürmüştü.

81 yaşındaki Nadir cezasının Ağustos ayında sona ereceğini söyleyerek İngiltere’ye geri dönmek istediğini dile getirdi. The Times Magazine, Nadir’in dış görünüşünü tanımlarken saçlarının halen uzun olduğunu ve siyaha boyadığını aktarırken, aksanından ve duruşundan kendisini fark ettirdiğine dikkat çekti.

EN KÜÇÜK ÇOCUĞU 1 YAŞINDA

2005 yılında kendisine ait medya kuruluşunda çalışan ve 64 yaşındayken o dönem 21 yaşında olan Nur ile evlenen Nadir’in Nur’dan iki çocuğu olduğu da hatırlatıldı. Lisa-Nur’un 3, Mertselim’in ise 1 yaşında olduğu belirtildi.

İngiliz mahkemesiyle yapılan anlaşma kapsamında İngiliz vatandaşlığını bırakan Asil Nadir’in cezası bittikten sonra tekrar vatandaşlık almayı planladığı ve yeni bir şirket kurmak için kolları sıvayacağı da belirtildi. Nadir, yeni projesinin detaylarını ise kamuoyu ile paylaşmadı. Nadir, “Girişimcilik yeteneğimi kaybettim mi? Hayır. Aslında komik ama bu yeteneğim gelişti. Neden emekli olup köşede sürüneyim ki?” dedi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu