Güney KıbrısKıbrısManşetSağlık

Aşısız kişiler PCR testine 100 TL, Antijen testine 40 TL ödemek zorunda!

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kamuoyuna açıklamalarda bulunan Başbakan Ersan Saner, öncelikle Güney Kıbrıs’ın almış olduğu Kıbrıs pasaportu iadesi kararıyla ilgili görüşlerini belirtti.

Bugün sabah 10.00’da toplanan Bakanlar Kurulu’nun toplantısı az önce sona erdi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kamuoyuna açıklamalarda bulunan Başbakan Ersan Saner, öncelikle Güney Kıbrıs’ın almış olduğu Kıbrıs pasaportu iadesi kararıyla ilgili görüşlerini belirtti.

İlk etapta bakıldığında Kıbrıs Rum Yönetimi’nin düşmanlık yapmak adına böyle bir karar ürettiğin ifade eden Saner, bu kararı yeniden düşünmeleri gerektiğini çağrısında bulundu.

Saner, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile gerçekleştirilecek istişarenin ardından detaylı açıklama yapılacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan, dünya petrol piyasası nezdinde fiyatların çok az gerilemesinden dolayı hem benzinde hem de Euro Diesel’de 10 kuruşluk bir indirime gidildiğinden söz eden Saner, sözlerine şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz hafta iptalini gerçekleştirdiğimiz Girne’de özel bir şirkete kiralanan arazinin orman arazisi olarak ilan edilmesi ve milli park yapılması hususunda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na talimat verilmiştir.

Kovid-19 süreci başladı başlayalı devletin verdiği bazı hizmetler bulunmaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde yapılmayan ücretsiz PCR veya antijen test uygulaması yapılmaktaydı ancak burada Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu aşı teşviki için bir takım kararlar üretti.

27 Ağustos tarihinden itibaren aşısız olan kişiler olası PCR, Antijen ve karantina ücretlerini artık kendileri karşılayacaktır. İşyerlerinin de devlete kayıt yaptırmak üzere PCR yaptıracak çalışanların ücretlerini kendileri karşılayacaktır. Ayrıca, aşısız kişiler pozitif veya temaslı olmaları halinde karantina oteli giderlerini de kendileri karşılayacaktır.

Sağlık Bakanlığı tarafında yapılacak Temel Sağlık Taraması Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacaktır.
Hava ve deniz kapılarından geçilmeden önce ödemeye dair belgelerin gösterilmesi koşulu zorunlu hale gelmiştir.
Sağlık Bakanlığı’na bağlı merkezlerde PCR veya Antijen test yaptıran kişilerin aşılı olup olmadığı yönündeki bilgiler özel laboratuvarlar ile paylaşılmalıdır.

Temel Sağlık Taraması’nda engelli ve sosyal yardım alan vatandaşlar hariç hiç kimseye muafiyet veya istisna sağlanmayacaktır.

Aşı yaptırmayan kişiler ise artık bundan böyle PCR test yaptırmak için 100 TL, Antijen testi yaptırmak için de 40 TL ödemek zorunda kalacak.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu