KıbrısManşetSağlık

Vakalar artışta, aşılanmada 3.doz beklentisi var; peki uzmanlar neler söylüyor?

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Emre Vudalı,artan vakaları GIYNIK'a değerlendirdi

Son zamanlarda artış gösteren kovid-19 vakaları toplum içinde korku yarattı. Tam “açılıyoruz” derken vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesi, “açılımlar” konusunda da tereddüde neden oldu.

“Toplum bireysel önlemleri uygulamıyor”

Özellikle son dönemde artış gösteren vakalar konusuna değinen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Emre Vudalı, artan vakaların sebebinin toplumsal kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesi ve toplumun bireysel önlemleri uygulamaması olduğunu söyledi.

Tek çare aşı

“En kısa sürede toplumsal aşılanmayı tamamlamamız gerek” diyen Dr.Vudalı, aşı seferberliği konusunun da önemle altını çizerek, kurtuluş yolunun adresi olarak aşılanmayı gösterdi.

3.doz konusu

3.doz konusunda da açıklamalarda bulunan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Emre Vudalı, konunun ülkemizde olduğu gibi dünyada da tartışıldığını belirtti. 3.dozu destekleyecek bilimsel kanıtların henüz sunulmadığını dile getiren Dr.Vudalı, 3.doz aşılar için bilimsel önerilerinin beklendiğini belirtti.

Bilimsel öneriler bekleniyor

3.doz aşıların, önceden uygulanan 2 aşı ile aynı marka olması gibi bir gerekliliğinden olmadığını söyleyen Dr.Vudalı, 3.doz uygulamasından sonra yeniden aşılanma ihtiyacının duyulup duyulmayacağı konusunda da yine bilimsel önerilerin dikkate alınacağının  altını çizdi.

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu