KıbrısManşetToplum

“Asla yetkimiz yok” diyen Girne Belediyesi, Bakanlıktan habersiz trafik düzenlemesine girişmiş

“Asla yetkimiz yok” diyen Girne Belediyesi, Bakanlıktan habersiz trafik düzenlemesine girişmiş

Geçtiğimiz gün Girne’de gerçekleşen be 79 yaşındaki Mehmet Gürtunç’un ölümüyle sonuçlanan trafik kazası sonrası, ihmaller zinciri de ortaya çıkmıştı.

Kazanın yaşandığı bölgede bulunan trafik ışıklarının arızalı olduğu video görüntüleri ile medyada servis edilirken, kazadan 1 gün sonra trafik akışının trafik polisleri aracılığı ile sağlanması iddiaları da güçlendirmişti.

Yaşanan can kaybı sonrası; “ihmaller mi kazayı getirdi?” soruları gündeme gelirken, yetkililerden de açıklamalar gecikmedi. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, belediyenin trafik ışıklarına müdahale etme hakkının kesin ve net bir şekilde olmadığının altı çizilirken, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ise söz konusu görüntüler ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Girne Belediyesi’nde kısa süre önce gerçekleşen çemberleri akıllı kavşağa çevirme projesi çerçevesinde yapılan açıklamalar ise kafaları karıştırdı. Şenkul’un Yeni Liman Çemberi projesi’ni sosyal medya hesabından duyurduğu paylaşımlarda kullandığı ifadeler ile çalışmaların tamamen belediye himayesinde yapıldığını ima etmesi; “Sorumlu Girne Belediyesi mi?” diye sorulara ortam hazırladı.

Öte yandan Girne’de gerçekleşen trafik çalışmaları konusunda açıklamada bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul’un çalışmalarını takdir etmiş “Bir gün aradı; “Bir gün, yanıma ilgili dairenin müdürü geldi; ”Efendim, Girne Belediyesi Hirondel Çemberinde tadilata başlamış. O çember bize ait. Bizden izinsiz yapmaz. Durduralım mı?”. “Ne münasebet. Bırakın yapsın. Belki Girne trafiğine biraz soluk aldırır. İhtiyaç olursa gereken izni sonradan verirsiniz” dedim. Dediğini yaptı. Sadece Hirondel değil, Yeni Liman Çemberini de yaptı” paylaşımında bulunmuştu.

Belediyenin kesin ve net bir şekilde yetkisinin olmadığının açıklanması üzerine Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın, bakanlığın haberi olmaksızın başlattığı “trafiği rahatlatma çalışmalarını” dile getirmesi, akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu