KıbrısManşet

Atan: Denetim, kontrol yok ama zam ve atama var!

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Cüneyt Oruç'un programına katılarak ülkemizde son günlerde üst üstte gelen zamlara, Enerji ve Ekonomi Bakanı'na ve hükümete karşı sert eleştirilerde bulundu.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, hükümet edenlerin sadece kendi çıkarları doğrultusunda kararlar ürettiğini vatandaşı ezip, sırtından geçindiklerini belirterek, özellikle Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’ya yönelik, “O koltuğu boşaltısın. Bir bakanın görevi halkın refahını sağlamak iken yaptıkları tek şey halkın sırtından geçinmek” ifadelerini kullandı.

Üst üstte yapılan zamların haricinde denetimsizlikten de şikayetçi olan Atan, hükümete yönelik de sert eleştirilerde bulunarak, “Kimse kusura bakmasın ancak bu ülkede sadece halkına sahip çıkanlar o koltuklarda oturacak” ifadelerine yer verdi.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, hükümeti suçlu bularak “Bu hükümet tarafı gerçekten kabus gibi” sözleri ile konuşmasına devam ederek, “Hükümet edenler artık halkı yönetebiliyorsa o koltuklarda oturmalı ancak görüyoruz ki özellikle Ekonomi ve Enerji Bakanı ülkeyi ucuzlatacağız, ülkeyi denetleyeceğiz diyenler ülkeyi öyle bir duruma soktular ki insanlar artık perişan” şeklinde konuştu.

HÜKÜMET SADECE ZAM VE ATAMA YAPIYOR

“İşçi, işveren, özel sektör ve esnaf artık diz çöktü burada tek memnun olan sermaye kesimidir “diyen Atan, asgari ücretin henüz belirlenmemesine ve son günlerde gündemde olan yüzde 30’luk elektrik zammına “Kimse kusura bakmasın ancak bu ülkede sadece halkına sahip çıkanlar o koltuklarda oturacak” tepkisinde bulunarak hükümeti sadece zam ve atama yapmak ile suçladı.

Yüzde 30’luk bir zammı halkın kaldıramayacağının altını çizen Atan, “Böyle bir şeyin kabulü mümkün olamaz artık akıllarını başına alsınlar. 700-800 TL elektrik faturası ödeyen bir kişi 1100 civarında bir fatura ödeyecek, hangi güçlü bu faturayı ödeyecek. Kaşık ile verip kepçe ile bize bunu bize yutturmaya çalışıyorlar artık Enerji ve Ekonomi Bakanı o koltuğu boşaltsın. Sizin birinci göreviniz halkın refahını sağlamak iken yapılan tek şey halkın sırtından geçinmek bu şekilde bakanlığı herkes yapar” şeklinde Enerji ve Ekonomi Bakanı’na yönelik sert eleştirilerde bulundu.

ATAN’DAN HÜKÜMETE: 4’LÜ HÜKÜMETİ BİLE GEÇTİNİZ, TARİHİN EN KÖTÜ HÜKÜMETİSİNİZ

Öte yandan eleştirilerine serbest piyasadaki denetimsizlik ile devam eden Atan, “Denetim dahi yok. Bir marketten aldığınız bir ürünü diğer marketten çok daha farklı fiyata alıyorsunuz. Hatta bir marketten aldığınız bir ürünü ise bir daha aynı fiyata dahi alamıyorsunuz”  ifadeleri ile hükümetin bu zamana kadar en kötü hükümet olduğunun vurgusunu yaptı ve “Bu hükümet 4’lü hükümeti bile geçti. Sadece kendi çıkarları için çalışan bir hükümet görüyoruz. O koltuğu bırakırsam ne olur diye düşünerek sadece vatandaşı eziyorlar. Denetim yok, vergi kaçıran kaçırana bu cennet gibi adayı cehenneme çevirdiler” isyanında bulunarak “Koltuklarınızı bırakmak da bir erdem ve onurdur” sözleri ile konuşmasına devam etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu