KıbrısManşet

Atan: Halkı, esaretten kurtarmayı amaçlıyoruz

“Tiyatro oynanıyor.” Diyen Başkan Atan, oynanan tiyatroda ise halkla dalga geçildiğini kaydetti.

Sivil toplum örgütleri son yaşanan siyasi gelişmelere tepki göstermeye devam ediyor. Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, hükümetin istifasıyla sonuçlanan krizi Kıbrıs Postası’na değerlendirdi.

“TİYATRO OYNANIYOR”

“Tiyatro oynanıyor.” Diyen Başkan Atan, oynanan tiyatroda ise halkla dalga geçildiğini kaydetti. Halkın farklı beklentileri olduğunu, yöneticilerin ise farklı davrandığına işaret eden Atan,, “Halk perişanları oynarken, koltuk sevdası ve atama edasıyla ülkeyi kaosa sürüklüyorlar. Yüzlerini, ülkeye dönmeleri gerekiyor. İnsanlarımız yemek arıyor.” dedi.

“SİSTEM ARTIK ÇÖKTÜ”

Koltuk kavgalarıyla nedeniyle sistemin artık çöktüğünü aktaran Atan, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun bir bakan ile çalışmak istemediğini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ilettiğini, Tatar’ın ise gevşek davranarak, düşünme süresi istediğini, ardından ise hükümetin istifasını onayladığını anlattı.

“HALKI ESARETTEN KURTARMAYI AMAÇLIYORUZ”

Sendikalar olarak eylemler ve grevler yaptıklarını hatırlatan Başkan Atan, “Halkı, esaretten kurtarmayı amaçlıyoruz. Hayat pahalılığı ve zamların geri alınması için uğraşıyoruz.” dedi.

“DERGİLERE ÇIKANLAR, VERGİ KAÇIRIYOR”

Kıb-Tek’te her ay fazladan istenilen 180 milyon TL’nin 150 milyonunun büyük işletmelere ait olduğunu, geriye kalan 30 milyonun ise halka ait olduğunun ifade eden Atan, adaletli bir sistem istediklerini kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Erhan Arıklı, sendikalara statükoların bekçileri diyor. Statükoyu bu ülkeyi onlar getirdi. Nereden buldun yasasını, vergi toplanmasını istiyoruz; az kazanandan az, çok kazanandan çok… Dergilere çıkanlar vergi kaçırıyor, doktorun maaşını bile asgari ücretten yatırıyorlar. Herkesi aynı seviyeye çektiler bazılarını ihya ettiler. Ben elimi taşlın altına koyarken, birileri benim sırtımdan geçinmeyecek.”

“UBP, KENDİ KENDİNİ BİLE YÖNETEMİYOR”

UBP’nin kendi kendini bile yönetemediğini söyleyen Atan, birlik ve odaların sendikalara katılma taleplerinin olduğunu artık daha sert olacaklarını ifade etti. Atan imzalanan protokolde de yangından mal kaçırır gibi bir hal olduğunu da sözlerine ekledi.

KAYNAK: KIRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu