KıbrısManşet

Atan: Son noktaya geldik

Kamu-sen, KTAMS ve Kamu-iş’in bir araya gelerek bugün zamları protesto ediyor.

SAAT 10.00

Eylemciler Başbakanlık önüne yürümeye başladı.

SAAT 10.00

KAMU-SEN Başkanı Metin Atan açıklamasında artık sona gelindiğini ve zamlar durana kadar da mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Atan, “Son haldeyiz bundan sonrası bizim için daha önemli. Bazı kesimler  siyaset yaptığımızı söylüyor bizim siyaset yapmamıza gerek yok, siyasetçiler kendi kendine siyaseti bitirdi

Bu ülkede hiç zam olmamış gibi her şey yolundaymış gibi bir hava var. Ya doğru düzgün yönetecekler ya da gidecekler. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

SAAT 09.30

Yoğun kalabalık içinde Gıynık mikrofonlarına konuşan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “Amacımız bu protestonun doğru kişilere gitmesi” diyerek mutfaklarda tencereler kaynamıyor dedi.

Boş tencerelerin içine malzeme alacak paranın olmadığını ifade eden Bengihan 140 TL’ye tüp alamayan halka ekmek için yüzde 25’lik zam yapıldı.

“Bu halkı boş tencerelere muhtaç edenlere burada tepki göstermek istiyoruz. Grev yasaklamaya gelince hükümet oluyor da zamların önüne geçecek bir hükümet yok mu? Bunun anlamı tamamen sorumluluktan kaçmaktır dedi.

SAAT 09.00

Kamu-sen, KTAMS ve Kamu-iş’in bir araya gelerek bugün zamları protesto ediyor.

Tencere ve tavalar ile birlikte saat 09.00’da KTAMS önünde eylem hazırlılarına başlayan eylemciler, zamların artık son bulması için bugün sokaklara döküldüler.

Büyük bir kalabalık ile eylem hazırlığına başlayan eylemciler KTAMS önünde toplanarak saat 10.00’da Başbakanlık önüne yürüyecekler. 7’den 70’e bugün sokaklara dökülen vatandaş artık çözüm istediğini dile getirerek, siyah kurdelelerini bileklerine bağladı.

Dün sendikadan yapılan açıklama ise şu şekilde:

“08:00 – 12:30 saatleri arasında Hastanelerin 112, Acil ve yoğun bakım servisleri hariç diğer tüm işyerlerinde genel grev uygulanacaktır. Greve katılacak olanların siyah kıyafet giymesi ve Sendikamız da imza vermesi gerekmektedir”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu