EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Atan: Ülkede bu fiyatlar neye göre artıyor ne ucuzluyor açıklasınlar

Kamusen Başkanı Metin Atan Mayıs TV’de yayınlanan Meltem Sakin ile “Gazete Sohbetleri” programında gündemi değerlendirdi.

Kamusen Başkanı Atan , ülkede açıklanan hayat pahalılığı oranlarının gerçeği yansıtmadığını ve sepetin bir an önce güncellenmesi gerektiğini söyledi. Atan , İstatistik Kurumu Başkanının çıkıp günah keçisi kendisiymiş gibi açıklamalarda bulunduğunu belirtti. Marketlerde Salatalığın fiyatının 80 lira, domatesin fiyatının 90 lirayı bulduğunu söyleyen Atan , Güney’de kilosu 26 lirayken bizde 80 liraysa bunun düşündürücü olduğunu kaydetti. Atan , bu fiyatlar neye göre artıyor  , ülkede ne ucuzluyor bunu kalem kalem açıklasınlar dedi.

“ÜLKEDE DENETİM YOK HERKES KENDİ FİYATINI KOYUYOR”
Atan , vatandaş için  mutfak giderlerinin önemli olduğunu çünkü hayatını idame ettirmesi gerektiğini ifade etti. Atan , Temel gıda ürünlerinin hangisinin fiyatı düştüğünü, hangi ürünün geçen aydan bu yana ayni fiyatta kaldığını sorguladı. Ülkede denetim olmadığı için tüm fiyatların yükseldiğini söyleyen Atan , herkes kendi fiyatını koyuyor dedi.

“SEPET GÜNCELLENMİYOR HAYAT PAHALILIĞI ORANLARI DÜŞÜK ÇIKIYOR”
Et fiyatlarının başını alıp gittiğini vatandaşın et yiyemediğine tepki gösteren Atan ,  tüm  bunların yanı sıra Elektriğe , Akaryakıta zamların  devam ettiğini bunlar ortada dururken ülkede açıklanan hayat pahalılığı oranının 3.84 olarak açıklanabildiğini söyledi. Atan , sendikaların tüm tepkisine rağmen sepetin güncellenmediğini hayat pahalılığı oraların düşük çıkmasının nedeninin  bu olduğunu belirtti.

“2023 SONU SEPET GÜNCELLENECEK DENDİ FAKAT GERÇEKLEŞMEDİ”
Sepetin güncellenmesi için sendikaların Ağustos ayında Başbakanlık önünde yaptıkları eylemi hatırlatan Atan ,2023 sonu güncelleneceğinin söylendiğini fakat bunun gerçekleşmediğini söyledi. Atan , açıklanan oranların başka , gerçek hayat pahalılığının ülkede farklı olduğunu bunun net olarak görüldüğünü kaydetti. Atan , Türkiye piyasasında Türk Lirasının dolaştığını bizde ise döviz dolaştığını Türkiye’de açıklanan hayat pahalılığı oranlarından bizim ülkedeki oranların daha yüksek olmasının söz konusu olduğunu söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu