GenelKıbrısManşetSpor

Şengül Törehan anısına oynadılar

Miracle Değirmenlik Spor Kulübü’nden bir anlamlı etkinlik daha

MİRACLE DEĞİRMENLİK’TEN DOWN SENDROMU FARKINDALIĞI

Miracle Değirmenlik Spor Kulübü sportif başarılarının yanında sosyal sorumluluk projeleri ile de örnek bir kulüp olmaya devam ediyor. Miracle Değirmenlik kulübü, 21 Mart Dünya Down Sendromlu Günü dolasıyıla “Şengül Törehan Anısına Down Sendromu Farkındalık Dostluk Maçı” düzenledi. Değirmenlik stadında dün gerçekleşen etkinlikte ALGIM Özel Eğitim öğrencileri ile Miracle Değirmenlik takımı anlamlı bir dostluk maçı oynayarak bu özel günü hep birlikte kutladılar.

TÖREHAN BAŞKANLAR; FARKINDALIK YARATTI

Miracle Değirmenlik Başkanı Hakan Törehan etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; “Miracle Değirmenlik kulübü olarak amacımız her zaman gençlerin topluma kazandırılması oldu. Down sendromlularımız da bu toplumun bir parçası. Onları kazanmak, onların gününde birlikte birşeyler paylaşmak ve onlarla birlikte mutlu olmak için buluştuk.” dedi. Asbaşkan Ebru Törehan ise açıklamasında; “Down sendromu bir hastalık değildir, bizden sadece artı bir farkları var. Her zaman destekçileri ve yanlarında olacağız.” İfadelerini kullandı.

PERÇİNCİ VE ORMANCI’NIN ÖZEL GÜN MUTLULUĞU

Miracle Değirmenlik Antrenörü Emre Perçinci; “Böylesine güzel bir ortam yaratıldığı için başkanlarıma çok teşekkür ederim. Şunun bilinmesi gerekir ki bizden artı bir daha çok sevgi doludurlar. Umarım onların sevgilerine bizler de yaklaşabiliriz ve çok daha güzel ve mutlu yaşayabiliriz.” Açıklamasında bulunurken takım kaptanı Murat Ormancı da; “Çocuklarımızı burada gördüğümüz için birlikte maç yaptığımız için çok mutlu olduk. Bu özel günü bize sağlayan yönetimimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

ALGIM ÖĞRENCİLERİ; GÜZELCE VE DOSTÇA OYNADIK

ALGIM Özel Eğitim Müdürü Evren Karademir de bu özel etkinlik için yönetime çok teşekkür ederek mutlu olduklarını belirtirken ALGIM öğrencilerinden Metin, Serdar, Ceren de konuşarak; “takımca burada olarak güzelce ve dostlukla oyun oynadık.” diyerek selamlar yolladılar ve herkese teşekkür ettiler.

BÖLGEYE HAYAT VERDİLER, SIRADA 23 NİSAN KUTLAMALARI VAR

Miracle Değirmenlik Spor Kulübü yapmış olduğu bu tip sosyal sorumluluk projeleri ile adeta bölgeye hayat veriyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ebru Törehan’ın bölgedeki tüm evleri ve kurumları gezerek kadınların özel gününü kutlaması ve çiçek takdim etmesinin yanı sıra 21 Mart Dünya Down Sendromlu Günü nedeniyle de özel çocukların yüzünü güldürmesi büyük takdir topladı. Kulübün sıradaki sosyal sorumluluk projesi ise 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda olacak. 23 Nisan’da statta karnaval havasında dev bir organizasyon olacak ve Güliz Ayla konseri gerçekleşecek.

BÖLGE HALKI TÖREHAN AİLESİNİ BAĞRINA BASIYOR

Bölgeye her anlamda katkılar vermeye devam eden Törehan ailesi, bölge halkı tarafından büyük bir sevgi ile kucaklanırken günden güne de bölge halkının Miracle Değirmenlik camiasına, kulübe ve takıma da ilgisi artmaya başladı. Bölge halkı, devlet kurumlarının, belediyelerin bile yapamadıklarını Törehan ailesinin yaptığını belirtirken bölgeye olan ilgi ve alakalarından dolayı onları bağırlarına basıyorlar.

ALTYAPI, KURUMSALLAŞMA VE SÜPER LİG’DE HEDEF TAKIM

Aksa 1. Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Miracle Değirmenlik, başarılı bir sezon geçirirken yönetim fair play ve centilmenliği her zaman ön planda tutuyor. Yönetim, futbolun güzelliklerini saha içinde yaşamaya ve emeklerinin karşılığında haklarıyla camiaya yakışır şekilde Süper Lig’e çıkacaklarına inanıyor. Yönetim ayrıca takımın Süper Lig’e çıkmasından sonra yapılacak yatırımlar ve oluşturulacak kadro ile kulübü kurumsal bir yapıya ulaştırıp Süper Lig’de kalıcı olmak için değil zirveye oynayan bir takım yaratmayı amaçlıyor. Ayrıca alt yapıya da büyük önem veren kulüp, yüzlerce çocuğu genelde spora özelde ise futbola kazandırmak için birçok projeyi de hayata geçiriyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu