EkonomiKıbrısManşetSiyaset

12 Nisan turizm açılımı için paydaşlar bir araya geldi

Turizm Bakanlığı’nda gerçekleştirilen Turizm Danışma Kurulu toplantısının ardından GIYNIK mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 12 Nisan’da başlaması beklenen kapalı devre turizm modeliyle birlikte kaç otelin devreye gireceği, hangi otellerin çalıştırılacağı noktasında karara varılacağını vurguladı


Turizm Bakanlığı’nda gerçekleştirilen Turizm Danışma Kurulu toplantısının ardından GIYNIK mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 12 Nisan’da başlaması beklenen kapalı devre turizm modeliyle birlikte kaç otelin devreye gireceği, hangi otellerin çalıştırılacağı noktasında karara varılacağını vurguladı.

Turizm Danışma Kurulu toplantısında 12 Nisan Kapalı Devre açılım ve elektronik bilekliklerin gelen turiste uygulanıp uygulanmayacağı noktasında görüşlerin tartışıldığını belirten Ataoğlu, kapalı devre turizme ayrılan bilekliklerin ev karantinasında uygulanması için Sağlık Üst Kurulu’na öneride bulunacaklarını ifade  etti.

Ataoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Turizm Üst Kurulu’nu oluşturduk. Özellikle 12’sindeki kapalı devre açılımı ve bileklik ile ilgili ihaleyi alan şirketin sorularına yanıt verilmesi üzerine bir toplantı gerçekleştirdik. Bileklik ile ilgili sorular üzerine yanıt alındı. Daha kapsamlı olarak önümüzdeki sürede hangi otellerin açılabileceğine ve önlemlerin neler olacağına yönelik bir toplantı daha gerçekleştireceğiz” dedi.
“BİLEKLİK UYGULAMASI EV KARANTİNASINDA KULLANILMALI”

Toplantıdan çıkan sonuçları aktaran Ataoğlu, elektronik bilekliklerin deniz- havuzda çalışıp çalışmayacağı noktasında net bir durumun söz konusu olmadığının da altını çizerek Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Üst Kurulu’nun uygun görmesi durumunda turizm için ayrılan bilekliklerin ev karantinasında kullanılabileceğini söyledi.

Ataoğlu, “Kapalı devre dediğimiz bu sistemde otele gelenler dışarı çıkamayacak dışardan gelenler de otele giremeyecek. Şu anda ev karantinası uygulaması da var, onların daha rahat kontrol edilmesi ve ev karantinası uygulanmasının daha da yaygınlaşması için bize ayrılan bilekleri ev karantinasına daha hızlı nasıl aktarılır tartışmasını yapıyoruz. Kapalı devreye değil de ev karantinasına nasıl uygulayabiliriz bunu tartışıyoruz. Sağlık Bakanımız ve Kuruluna aktaracağız. Kapalı devre sistemde bileklik uygulaması çok fazla anlam taşımayacak. Havuza girecek- denize girecek olanların bileklikleri çalışır-çalışmaz soruları da gündemdeydi. Onun için Sağlık Üst Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’na önerilerimiz olacak. 12’si ile ilgili açılım kararıyla birlikte, kaç otelin devreye gireceği, hangi otellerin açık olacağı yapılacak ikinci toplantıda belirlenecek” dedi.

“TURİZMİN ÖNEMİNİ ANLADIK”

Dün Başbakanlık önünde açlık çadırı kuran Turizm Emekçileri İnisiyatifi hakkında da açıklamalarda bulunan Ataoğlu, “Turizm sektörü cefakar. Bu pandemi süresi içinde turizmin ne kadar önem arz ettiğini tüm toplum idrak etti ama turizminin çarpan değerinin bu kadar yüksek olduğunun anlaşıldığı bu günlerde daha öncede ifade ettiğim gibi aynı dilden konuşmamız gerekiyor. Turizmin yine yaşanan bu kötü süre içerisindeki etkisinin ne kadar olumsuz olduğunu hepimiz gördük, yaşadık.  Sağlığımız elbette ki önemli ama unutmayalım ki ekonomiye ciddi katma değer sağlayacak unsur turizmdir. Bu nedenle turizmi herkes aynı dilden konuşmalı. Turizmcileri çok iyi anlıyor yanlarında olduğumu ifade ediyorum. Tüm sektöre de bu süre içerisindeki hizmet ve çabalarının yanı sıra, pandemi döneminde çalışanlarına sahip çıkan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu