KıbrısManşetSiyasetToplum

CTP toplumun ortak paydalarına yöneldi

. Eğer küçük küçük hesapların peşinde koşmaya devam edeceksek ve bireysel kurtuluşa yöneleceksek, aman konfor alanlarımıza bir şey olmasın deyip olup bitene seyirci kalacaksak bilin ki üzerimizde dönen bu çarkın dişlileri arasında ezilip yok olacağız

Cumhuriyetçi Türk Partisi yeni döneme dair eylem planını paylaştı. Genel Başkan Tufan Erhürman çok net ifadeler kullandı. Erhürman, Yasadışı oluşumların kapatılacağını ve geçici 10. Maddenin kaldırılacağını duyurdu. Elbette bu iki husus çok önemliydi. Belli ki CTP halkın hassasiyetleri konusunda gereken dersleri kısmen de olsa çıkarttı. Eğer Bu paydalar üzerinden bir hareket alanı çıkarılacaksa burada CTP’nin bu ülke için gerçekten gaile çeken, kaygı duyan her yurtsever ile işbirliğine ihtiyacı olacak.. Kıbrıs’ın kuzey yarısında yaşanan gelişmelere baktığımız zaman bunun parti boyutunu çoktan aştığını, bundan sonra verilecek mücadelenin toplumsal  boyutta var olmak ya da yok olup gitmek minvalinde olacağı gerçeğini herkes önüne koymak zorundadır.

Bunu herkesin, her kesimin iyice idrak etmesi gerekiyor. Zira  bu mücadelenin her türlü farklılıklarımıza rağmen partisel ve ideolojik  boyuttan toplumsal birlikteliğe evirilmesi elzem bir ihtiyaç halini almıştır. Eğer küçük küçük hesapların peşinde koşmaya devam edeceksek ve bireysel kurtuluşa yöneleceksek, aman konfor alanlarımıza bir şey olmasın deyip olup bitene seyirci kalacaksak bilin ki üzerimizde dönen bu çarkın dişlileri arasında ezilip yok olacağız. Bu gerçeği herkesin iyice kavraması gerekiyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde partisel çıkarların ve beklentilerin bir tarafa bırakılması, bunun yerine toplumsal fayda sağlayacak paydaların üzerinden yol alınması esas olmalıdır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu