KıbrısManşet

Ataoğlu kendini karantinaya aldı

Londra temaslarını yarıda keserek Kıbrıs’a dönen Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, “Hükümetin zorlamasına gerek duymadan hem kendimizi hem çevremizi korumamız lazım” dedi.

Londra temaslarını yarıda keserek Kıbrıs’a dönen Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, North Cyprus UK’e konuştu. Önlem olarak kendini 14 günlük karantinaya alan Ataoğlu, “Hükümetin zorlamasına gerek duymadan hem kendimizi hem çevremizi korumamız lazım” dedi.

Bir dizi temasta bulunma ve Kıbrıs Türk Gençlik Birliği’nin balosuna katılmak amacıyla Londra’da bulunan ve 15 Mart Pazar akşamı Kıbrıs’a dönmeyi planlayan DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, koronavirüs nedeniyle 13 Mart Cuma sabahı Kıbrıs’a döndü.

Kıbrıs’ta koronavirüs vakalarının görülmesinden dolayı yaşanan bu hassas dönemde ülkede olmak istediğini ve bu nedenle programını yarıda keserek dönüş yaptığını anlatan Ataoğlu, alınan önlemler kapsamında, yurtdışından gelen tüm yurttaşlar gibi, 14 günlük evde karantina sürecine girdi.

“Hem kendimizi hem çevremizi korumamız lazım”

14 günlük karantina sürecini sadece hükümetin koyduğu bir kural olarak görmemek gerektiğini ifade eden Ataoğlu, “hem kendimizi hem çevremizi korumamız lazım. Burada kişisel bir tutum olarak bu süreci uygulamanın yararlı olacağı kanaatindeyim” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ta Kovid – 19 teşhisi konan vaka sayısının 5’e yükseldiğini hatırlatan Ataoğlu, Hükümetin aldığı tedbirlerle birlikte bireysel olarak da tedbirler almanın önemine vurgu yaptı.

“Ekonomik olarak da geniş kapsamlı önlemler alınmalı”

Bakanlar Kurulu’nun peşpeşe aldığı tedbirleri de değerlendiren Ataoğlu şöyle konuştu:

“Tedbirler gereklidir. Alınan tedbirler daha da artırılarak tehdit minimize edilmelidir. Yurtdışından gelenlerin karantina süreci hususunda bilgilendirilmesi gerekmektedir.

İşin ekonomik boyutunun da değerlendirilmesi gerekir. İnsanların sağlığını korumak ve tehditlere karşı hazırlıklı olmasını sağlamanın yanında ekonomik olarak da geniş kapsamlı önlemler alınmalı.

Bizler Demokrat Parti olarak, elimizi taşın altına koymaya ve sürece katkı koymaya hazırız.”

“Gecikmeden çalışanlara yönelik de tedbirler alınmalı”

Gecikmeden çalışanlara yönelik de tedbirler alınması gerektiğini kaydeden Ataoğlu, vatandaşların mümkün olduğunda dairelere gitmediğini ve kamu çalışanlarının birçoğunun dairelerde oturduğunu anlattı.

Ataoğlu, “Dairelere giden insan sayısı bu kadar azalmışken bu kadar memurun dairelerde oturmasına gerek var mı? Bence evden çalışabileceklerin evden çalışmasının sağlanması, geri kalan personelin de vardiya usulü çalışması uygun bir yöntem olabilir” dedi.

Sınır kapılarının kapatılmasını da değerlendiren Ataoğlu, tüm bölgeleri düşünerek bazı kapıların kapatılmaması gerektiğini sadece kontrolleri artırmaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: northcyprusuk

Diğer Haberler

Başa dön tuşu