GenelKıbrısManşet

Ataoğlu: Seçim yalnızca mecliste grubu bulunan partiler için değil

DP Genel Başkanı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu , katıldığı bir TV programında hükümet ortağı olarak erken seçim ve Ad- Hoc komite kurulması konusunda görüşlerini paylaştı.

Ataoğlu, “Haziran ayında bir ara seçim yapılması gerekir ama ekonomi ve pandemi süresi içinde seçimin olması da doğru değil. Bunu doğru bulmadığımız için hükümet ortakları Nisan 2022 tarihini işaret etti” dedi ve seçim tarihini hükümet ortaklarının istişare olarak belirlediğini aktardı.
Muhalefetin ad-hoc komiteye karşı çıkması ve erken seçim tarihinin hukuk siyasi işler ve dış ilişkiler komitesinde belirlenmesi yönünde görüş belirtmesine tepki gösteren Ataoğlu, seçim konusu sadece muhalefet  ya da sadece mecliste grubu bulunan partiler değil tüm partileri ilgilendireceği için ad-hoc komite kurulsun ve tüm partiler görüşünü belirtisin dedik. İçinde bulunduğumuz süreçte pandemi devam ederken, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde tüm partiler oturup birlikte karar alıp seçim tarihini öteleme kararı oldu.  Seçim tarihinin ötelenmesine karar verildiyse bugünde tüm siyasi partiler ad-hoc komite de görüşünü belirtmesi esas isteğimizdir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu