GenelKıbrısManşetSağlık

Ataoğlu: “Temiz çevre hep birlikte mümkün” 

Karpaz bölgesinde Dipkarpaz Belediyesi iş birliğinde, bayram sonrası kirletilen Altınkum sahilinde yapılan çevre temizliğinin düzenli temizlik etkinliklerine rağmen, çevre ve doğanın korunamadığına dikkat çeken Turizm ve Çevre Bakanlığı, uyarılara rağmen duyarsızlığın devam ettiğine dikkat çekti.  

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, düzenli yapılan temizlik etkinliklerine ve uyarılara rağmen temizlik çalışmaları yapılan bölgelerin kısa bir süre sonra tekrar kirletildiğini belirtirken, Çevre Koruma Dairesi personeli, erişebildikleri her bölgeye temizlik ve denetim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini aktardı. 

“DUYARSIZLIK DEVAM EDİYOR” 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çevre Koruma Dairesi’nin çevrenin korunması ilgili yaptığı tüm uyarılara rağmen, tatile gelen bazı kişilerin bu konuda duyarsızlığını sürdürdüğünü söyledi. 

Bakan Ataoğlu, geçtiğimiz bayram haftası boyunca Altınkum sahiline yapılan ziyaretlerin yine çevre kirliliği yarattığını, duyarsız ziyaretçilerin yine çöpleri gelişigüzel atarak, çevre kirliliği yaratıldığını aktardı. 

“SAHİLLERİMİZİN DEĞERİNİ BİLMİYORUZ” 

Altınkum sahili başta olmak üzere Akdeniz’in en güzel sahillerine sahip olduğumuzu, fakat bu sahillerin değerini bilmediğimizi belirtirken, Çevre Koruma Dairesi’nin görevinin çevre temizliği yapmak değil, çevre denetimi olduğunu aktarırken, Çevre Koruma Dairesi’nin geride bırakılan ciddi çevre kirliliği sorunu yüzünden her zaman temizlik işi ile uğraştıklarını belirtti.  

“TURİZME OLUMSUZ ETKİ” 

KKTC’nin en turistik bölgelerinden olan Karpaz bölgesine tatil için gelen turistlerin de çevre kirliliğinden rahatsız olduğunu aktaran Ataoğlu, turistlerin çevreyi bu durumda görmelerinin de turizm açısından olumsuz etkiye yol açtığını belirtti. 

Temiz çevrenin hep birlikte duyarlı davranışlarla sağlanabileceğini belirten Ataoğlu, çevre ve doğal yaşamın korunmasında herkesi duyarlı olmaya davet etti. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu