DünyaManşetToplum

‘Atatürk’ dizisi kaldırıldı! Disney Plus’a tepkiler çığ gibi

ABD merkezli dizi/film platformu Disney Plus'ın Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçmesi büyük tepkiye neden oldu

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de içerik üretimlerine başlayan Disney Plusplatformu, çekimleri tamamlanan Atatürk dizisinin 2023 yılı içerisinde yayınlanacağını açıklamıştı.

Aras Bulut İynemli’nin başrolünde olduğu dizi, fragmanı yayınlandıktan sonra özellikle Ermeni lobisi tarafından büyük tepki görmüş ve birçok Türkiye karşıtı kurum Disney+ üzerinde dizinin yayınlanmaması için baskı kurmaya başlamıştı.

Disney’in baskılara boyun eğerek diziyi yayınlamadan kaldırmasına karara vermesine sosyal medyadan büyük tepkiler yağdı.

“YAŞANANLAR UTANÇ VERİCİ”

Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaşananların utanç verici olduğunu söyledi.

Lobilerin faaliyetlerinin Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmünde olduğunu belirten Çelik,”Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD’deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın” ifadelerini kullandı.

Çelik’in Twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Amerika merkezli bir dizi/film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek “Atatürk” dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir.

Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır.

Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD’deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir.

Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır.

Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın…”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yerli içerik “Atatürk” dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığı belirtilen Disney + isimli kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verildiğini bildirdi.

RTÜK İNCELEME BAŞLATTI

Şahin, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Disney + isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan ‘Atatürk’ dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu