KıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Atık Su Arıtma Tesis kapasitesinin kapasitesi iki katına çıkıyor, “Tarım Şehri Güzelyurt” hayat buluyor

Güzelyurt Belediye Başkanı, UBP Belediye Başkan adayı Mahmut Özçınar yeni dönemde birlikte çalışacağı 14 meclis üyesi adayları ile birlikte kent genelinde ve belediye sınırlarına bağlı köylerde ziyaretlerini sürdürüyor

Güzelyurt Belediye Başkanı, UBP Belediye Başkan adayı Mahmut Özçınar yeni dönemde birlikte çalışacağı 14 meclis üyesi adayları ile birlikte kent genelinde ve belediye sınırlarına bağlı köylerde ziyaretlerini sürdürüyor.

Özçınar, ziyaretlerinde yeni dönemde Güzelyurt halkına hizmet etme aşkı ile bu kente duyduğu sevgi ve artan heyecanla mecvut projeleri tamamlayacağını ve yenilerini hayata geçireceğini vurguladı.

Göreve geldiği ilk yıllarda çağdaş belediyeciliğin gereği olan altyapı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Özçınar, Güzelyurt Belediyesi’nin mali yapısının güçlü,  sosyal ve kültürel aktivitelerle takdir edilen bir marka olduğunu anlattı.

Nüfusun Artmasıyla Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı Projesi Hayata Geçti

Özçınar Atıksu Arıtma Tesisi’nin 2012 yılında hizmete girdiğini, 2020 yılında atıksuyun tarımda kullanılmasına yönelik projenin hayat bulduğunu, 2022 Haziran tarihinde de Atıksu Arıtma Tesisi kapasite artırma projesinin temellerinin atıldığını ve yaklaşık 7 aya kadar tamamlanacağını vurguladı.

Özçınar atık su arıtma tesisinin kapasitesini yaklaşık ikiye katlayacak Avrupa Birliği destekli projenin, tesise gelen atık suyun kapasiteyi zorlayacağının hesaplanması üzerine kapasite artırımına gidildiğini ve 3 yıl sonra yazılması planlanan projenin öne alındığını vurguladı.

Güzelyurt Tarım Şehri Olacak

Yeni dönemde en büyük projesinin bölgeyi tarım şehri yapmak olduğunu ve bunun için gereken her türlü katkıyı koymaya hazır olduğunu anlatan Özçınar, çok verimli toprakları bulunan Güzelyurt’un bir tarım şehri olacağını söyledi.

Pandemi sonrası gıda fiyatlarının artış göstermesiyle üretimin öneminin arttığına dikkat çeken Özçınar, üretimin ekonomiye büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu