KıbrısManşet

Atlı: Kadın bedeninin av malzemesi kadar ucuzlaştırıldığı bir ülke olduk

Avukat Mine Atlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Başbakan Saner’in bulunduğu iddia edilen videoya ilişkin açıklamada bulundu.

Gıynık Sosyal Medya

Avukat Mine Atlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Başbakan Saner’in bulunduğu iddia edilen videoya ilişkin açıklamada bulundu.

Avukat Mine Atlı, teknoloji ve sosyal medyanın hayata kattığı tüm olumlu unsurların yanında bir çok kişinin de hayatını zindana çevirdiğini belirtirken, kamera kayıtlarındaki görüntülerinden dolayı şantaja uğrayan, tehdit edilen bir çok kadının intihara kadar giden debresyon süreçleri yaşadığını ve hala yaşamaya devam ettiğine dikkat çekti.

Atlı, eğer görüntülerdeki adama bunu yapan özel ilişki yaşadığı biriyse bu suçun cezasının daha da ağır olması gerektiğine dikkat çekerken, “çünkü artık bir ev içi şiddet mevzusudur.

Bir kez daha bu vesile ile Ev İçi Şiddet Yasası’nın öneminin altını çizerim.” ifadelerini kullandı.

Görüntüdeki kadının rızası olmaksızın görüntü paylaşılmışsa kadının da aynı şekilde mağdur konumumda olduğunu belirten Atlı, rızası olup olmadığına bakılmaksızın ise bu ülkenin kirli siyasetinin, rant düzeninin ve ataerkin hesaplaşmalarının mağduru olduğunu ifade etti.

Kadın bedeninin av malzemesi kadar ucuzlaştırıldığı, insana saygının kalmadığını ifade eden Atlı, “Nefes alması zor bir ülke olduk.” dedi.

Avukat Mine Atlı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımının tamamı şu şekilde;

“Teknoloji ve sosyal medya’nın hayatımıza kattığı tüm olumlu unsurların yanında bir çok kişinin de hayatını zindana çevirdiği de bir gerçektir.

Kamera kayıtlarındaki görüntülerinden dolayı şantaja uğrayan, tehdit edilen bir çok kadın intihara kadar giden depresyon süreçleri yaşamıştır ve yaşamaktadır.

Bir insanın en özel anlarının ve görüntülerinin rızası olmaksızın dağıtılması bireyin üzerinde çok travmatik bir etki yaratmaktadır. O yüzdendir ki çok ciddi bir suçtur.

Eğer görüntüdeki adama bunu yapan özel ilişki yaşadığı biriyse bu suç’un cezası daha da ağır olmalıdır çünkü artık bir ev içi şiddet mevzusudur. Bir kez daha bu vesile ile Ev İçi Şiddet Yasası’nın öneminin altını çizerim.

Bir de görüntüdeki kadının rızası olmaksızın görüntü paylaşılmışsa o da bir mağdurdur. Rızası olup olmadığına bakılmaksızın ise bu ülkenin kirli siyasetinin, rant düzeninin ve ataerkil hesaplaşmalarının mağdurudur.

Kadın bedeninin av malzemesi kadar ucuzlaştırıldığı, insana saygının kalmadığı, nefes alması zor bir ülke olduk.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu