KıbrısManşetToplum

Avcı: “Polis canlarımızı koruyor, polisin canını da yasalar korumalı”

TKÖD Başkanı Mehmet Zeki Avcı, son günlerde trafikte polislere yönelik uygulanan şiddet olaylarına işaret ederek, "Polis canlarımızı koruyor, polisin canını da yasalar korumalı. Polis mensupları yasalarla ve yaptırımlarla daha etken korunmalıdır” dedi

Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) Başkanı Mehmet Zeki Avcı, polis mensuplarına karşı son günlerde yapılan şiddet hareketlerinin yanı sıra trafikte yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

TKÖD Başkanı Mehmet Zeki Avcı, trafikte kazaların azalması, suçlara caydırıcılık getirmede tek etkili görev yapan polis mensuplarının, yasalarla ve yaptırımlarla daha etken korunması gerektiğini söyledi.

“Polis devriyelerinin denetleme veya şüpheli durumlarda durdurmaya çalıştığı araç sürücülerinin dur ihtarına uymayarak araçları ile kaçmaya ve/veya görev yapan polislerin üzerlerine öldürme riski ile araçlarını sürmeleri kabul edilemez ve ciddi caydırıcı etkenler devreye girmelidir” diyen Mehmet Zeki Avcı, polisin dur ihtarına uymayan sürücünün, polis tarafından aranan kişi olması/ alkollü olması / uyuşturucu madde tesiri altında olması/ uyuşturucu madde taşıması, tecavüzi alet taşıması/ ehliyetsiz olması nedenlerinden dolayı kaçmaya çalışması en büyük nedenler arasında olduğunu vurguladı.

Mehmet Zeki Avcı’nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Canlarımızı koruyan polis mensuplarına karşı son zamanlarda yapılan şiddet hareketleri yanında aracı üstlerine sürme olayları dikkat çekmeye başlamıştır.

Halen özellikle trafikte güvenliği sağlamada ve uyuşturucu madde ile mücadelede etkin ve caydırıcı görev yapan tek resmi makam olan Polis Örgütüne karşı yapılan şiddet ve araçları üzerlerine sürmeye daha caydırıcı etkenler devreye girmesinin gerekliliği tartışmaya açılmalıdır.

Özellikle Polis trafik denetimleri, trafikte kazaların azalması, suçlara caydırıcılık getirmede tek etkili görevi yapan polis mensupları yasalarla ve yaptırımlarla daha etken korunmalıdır.

Polis devriyelerinin denetleme veya şüpheli durumlarda durdurmaya çalıştığı araç sürücülerinin dur ihtarına uymayarak araçları ile kaçmaya ve/veya görev yapan polislerin üzerlerine öldürme riski ile araçlarını sürmeleri kabul edilemez ve ciddi caydırıcı etkenler devreye girmelidir.

Polis dur ihtarına uymayan sürücünün, polis tarafından aranan kişi olması/ alkollü olması / uyuşturucu madde tesiri altında olması/ uyuşturucu madde taşıması, tecavüzi alet taşıması/ ehliyetsiz olması nedenlerinden dolayı kaçmaya çalışması en büyük nedenlerdir.

Kaçabilen sürücünün peşine polisin düşmesi durumunda kaçanın bir yerlere çarpması durumunda ölüm de gelebilir.

Kaçan ve ertesi gün tespit edilen sürücü esas kaçmasına neden olan birçok sebebi ortandan kaldırması ile başarıya kendince imza atmış olmaktadır.

Bu tür olayların yaşanmaması için yasal caydırıcılığın artması, ehliyetine bir yıl süre ile el konulması, mahkemeye mutlaka çıkarılması ve caydırıcı cezaların gelmesi polisimizin daha güvende olmasını hissettirecektir.

Son olayla ilgili tüm Polislerimiz geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu