GenelKıbrısManşet

Avcıoğlu: Bugün yapılmayan bakımlar kendi eleştirilerinin sonucu

KIB-TEK Yönetim Kurulu Eski Asbaşkanı Yusuf Avcıoğlu katıldığı bir tv programında değerlendirmelerde bulundu.

KIB-TEK Yönetim Kurulu Eski Asbaşkanı Yusuf Avcıoğlu katıldığı bir tv programında değerlendirmelerde bulundu. Kıb-Tek’te otorite boşluğu olduğunu savunan Avcıoğlu, yönetimlerin hükümet ömründen bağımsız olması gerektiğini söyledi.

Akaryakıt yerine doğalgaz enerjisinin kullanılmasının çevre için daha temiz, ucuz ve verimli bir üretim olacağını dile getiren Avcıoğlu, ihalesiz doğrudan akaryakıt alımıyla ilgili ise şunlara yer verdi, “Sorduğumuz sorulara cevap alamıyoruz ve bunun arkasında art niyet mi var acaba sorusu akıllara geliyor.   9 ayda kaç soruşturma açıldı? Hiç açılmadı. Kaç kişi görevden alındı? Kimse alınmadı.  Kaç kişi mahkemeye sevk edildi? Kimse edilmedi. Her gün çıkıp yolsuzluk var, rant var diyorsunuz. Yolsuzluğu da filanca şirket yaptı onu da bitirmez adam değilim diyorsunuz daha sonra da o şirketle anlaşıp mal ve hizmet tedariği sağlıyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?”

Gerekli yatırımların yapılmadığına dikkat çeken Avcıoğlu, zamanında yatırım yapılmadığı için AKSA’ya mecbur bırakıldıklarını ve 2024’te de farklı bir durum olmayacağını söyledi.

Avcıoğlu UBP-HP koalisyon döneminde yatırım konusunda istekli olduklarını ancak mevcut Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın o dönemde muhalefet koltuğunda yatırımlara karşı sert tepkiler ortaya koyduğunu hatırlattı ve “Bugün yapılmayan bakımlar kendi eleştirilerinin sonucudur” dedi.

Avcıoğlu, o dönemde yapılması istenen yatırımlara karşı Arıklı’nın “kimin cebine girecek?” şeklinde sert söylemlerde bulunduğunu söyledi ve yapılması beklenen yüzde 30 zamma karşı şunları kaydetti, “Yüzde 30 zam ile geriden gelen ya da bundan sonra oluşacak zararı kapatacaklar. Bunu Maliye’nin bir şekilde kaynak yaratıp üstlenmesi gerekir. Vatandaşa zam yansıtılmamalı. Asgari ücret artmıyor, her gün yeni bir zam geliyor. Hayat sürekli pahalılaşırken sizin yüzde 30 elektrik zammını vatandaşa yükleme şansınız yok.  25 günlük bir akaryakıt kalmış olması gerekir. Günde bin ton akaryakıt Teknecik’te kullanılıyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu