Güney KıbrısKıbrısManşetSağlık

Güney Kıbrıs’ta korona virüs salgını sebebi ile yeni önlemlerin bugün ele alınması bekleniyor 

Bugün toplanacak Rum Bakanlar Kurulu’nun, Güney Kıbrıs’ta korona virüs salgını sebebi ile yeni önlemlerin alınması beklenirken, dün akşam toplanan Bilim Kurulu’nun ise 12-15 yaş arası aşılanmaya olumlu bakıldığı bildirildi. 

Güney Kıbrıs’ta Korona virüs vakalarının günlük sayılarında son dönemde küçük düşüşler yaşanmış olmasına karşın hastanelerin doluluk oranlarının kritik düzeye ulaşması sebebiyle “Safepass” uygulamasının daha da genişletilmesinin gündemde olduğu belirtildi. 

 “12-15 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR AŞILANABİLİR” 

Dördüncü bir kapanmadan kaçınmak adına Safepass uygulamasının daha da geniş alanlara yayılmasının öngörüldüğü belirtilirken, 12-15 yaş arası çocukların aşılanmasına ise yeşil ışık yakıldığı aktarıldı. 

Yeni önlemlere ve aşılamalara ilişkin kararların bugünkü Rum Bakanlar Kurulu’nda alınacağı aktarılırken, Rum Sağlık Bakanlığı’nın bu öneriye olumlu baktığını aktardı. 

“TEDAVİ GÖRENLERIN YÜZDE 93’Ü AŞISIZ” 

Son günlerde yeni vaka sayılarında yaşanan düşüşün yanı sıra aşılananların sayısında da ciddi bir artış gözlemlendiği, şu ana kadar nüfusun yüzde 73’ünün ilk, yüzde 64’ünün ise ikinci doz aşılarını oldukları belirtildi. 

Güney Kıbrıs’ta, hastanelerde tedavi görenlerin yüzde 93’ünün aşısız ve yüzde 3’ünün ise sadece tek doz aşılı oldukları da aktarılan bilgiler arasında bulunuyor. 

“BİR AYLIK BEBEK COVİD TEDAVİSİ GÖRÜYOR 

Güney Kıbrıs’ta, 6 çocuğun şu anda hastanede korona virüs tedavisi görmekte oldukları bildirilirken, tedavi gören çocukların aralarında bir aylık bir de bebeğin bulunduğu, çocukların genel durumlarının ise iyi olduğu, şu ana kadar 130 çocuğun korona virüs tedavisi gördüğü açıklandı. 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu